Atte Varsta Suomen Urheilumanagerien toiminnanjohtajaksi

Suomen Urheilumanagerit ry on valinnut uudeksi toiminnanjohtajakseen Haaga-Heliassa yrittäjyyden lehtorina työskentelevän Atte Varstan. Atte odottaa yhteistyön tiivistymistä yhdistyksen ja Haaga-Helian urheilujohtamisen koulutusten välillä.

Atte Varsta Kuvaaja Veli Matinmikko
Uutinen

Body

Atte Varsta aloittaa toiminnanjohtajan tehtävässä 1.5.2024 nykyisen toiminnanjohtajan, Jukka Virtasen, jäädessä eläkkeelle kesäkuun alussa.

Atte työskentelee yrittäjyyden lehtorina Haaga-Heliassa ja on yrittäjäosakas livegrafiikkasoftaa tekevässä Softpix Oy:ssä ja liikuntakonsepteja kehittävässä Proftraining Finlandissa. Toiminnanjohtajan rooli ei vaikuta näihin tehtäviin.

Aten mukaan urheilu on suomalaisten ja suomalaisuuden ytimessä. Se on aina toiminut kansakuntaa yhdistävänä ja suomalaisten itsetuntoa nostattavana asiana. Urheilun rahoitus kokee kuitenkin tulevaisuudessa isoja haasteita, mikä lisää tarvetta urheilumanagerien koulutukselle.

– Julkinen rahoitus tiukkenee, joten osaavia urheilumanagereita tarvitaan entistä enemmän urheilijoiden taustalle. Yksi tulevaisuuden painopisteistä tuleekin olemaan urheilumanagereiden koulutuksen kehittäminen, joka on ammattimaisen toiminnan ja työurien edellytys. Odotan yhdistyksen ja Haaga-Helian yhteistyötä urheilujohtamisen koulutusten saralla, Atte toteaa.

Atte on ollut 11 vuotta mukana Suomen Urheilumanagerien hallituksessa ja tehnyt mittavan managerointiuran moottoriurheilun parissa. Hän on työskennellyt managerina mm. Sebastien Ogierin, Craig Breenin, Haydon Paddonin ja Toomas Heikkisen taustalla. Lisäksi Atte on ollut tallipäällikkönä rallicrossin MM-, EM- ja TitansRX-sarjoissa Englannissa, Ranskassa, Ruotsissa ja Itävallassa.

Ota yhteyttä
Atte
Varsta
lehtori
+358 294471687
atte.varsta@haaga-helia.fi