Rakkaudella, uutta luksusta

Sinulla on edessäsi Uuden luksuksen palvelusprintti -hankkeen loppujulkaisu. Toivottavasti opas herättää sinussa uusia ajatuksia ja antaa hedelmällisiä esimerkkejä omaan työhösi.  

kuvituskuva
19.06.2023
Julkaisu

Luksuksen käsitys on vuosien saatossa muuttunut ja uusi luksus on vallannut alaa kansainvälisessä matkailussa. Palvelujen ainutlaatuisuus, tietoinen ja vastuullinen kuluttaminen sekä oman personoidun hyvinvoinnin ja kokemusten elämyksellisyys ovat korvanneet perinteisen materialistisen luksuksen.

Uudet luksusmatkailijat etsivät usein tuntemattomampia matkailukohteita ja se avaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia suomalaiselle luksusmatkailulle. Etenkin erikoismajoituksen moninaiset muodot ja luontomme tarjoamat räätälöitävät aktiviteetit sekä ainutlaatuiset luonnonilmiöt kiinnostavat ulkomaalaisia luksusmatkailijoita.

Kulttuurielämykset ja kulinaariset nautinnot ovat myös tärkeä osa luksusmatkaa.  Korkeatasoisia ruokailupaikkoja löytyy eri puolilta Suomea, ja kulttuuri – yhtenä kahdesta matkailun päämotiiveista – on valtava liikuttava voima, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää luksuspalveluissa.

JULKAISUN TIEDOT

Toimittanut: Johanna Kauranen, Mia Tarhanen, Riina Iloranta

Haaga-Helia julkaisut 13/2023

ISBN 978-952-7474-41-9
ISSN 2342-2939