Opiskelu toi hyvää vastapainoa ammattiuralle

Nestori Lähde oli nuorempana enemmän kiinnostunut viettämään aikaa jääkiekkokentällä kuin koulussa kirjojen parissa. Kun eteen tarjoutui tilaisuus suorittaa räätälöityjä opintoja ammatillisen kiekkouran rinnalla, hän päätti antaa opiskelulle uuden mahdollisuuden.

Nestori Lähde
01.12.2020
Alumnitarina

– Olin juuri valmistunut lukiosta, kun sain tietää, että Kiekkoilijan opintopolussa lähti käyntiin 2. vuosikurssi. Ystäväni oli ollut aiemmalla vuosikurssilla ja kannusti minua lähtemään mukaan. Koin, että tämä oli erilainen mahdollisuus opiskella ja halusin kokeilla, mitä tästä poikii, Lähde summaa.

Alkuun Lähde suhtautui kokonaan virtuaalisesti suoritettaviin opintoihin hieman skeptisesti.

– Ajattelin, että opintojen on pakko pysähtyä hetkeksi viimeistään siinä vaiheessa, kun ne etenevät suuntautumisvaiheeseen ja virtuaaliopintoja ei juuri ole tarjolla. Mutta oma aktiivisuus ja opettajien kanssa tehty yhteistyö todistivat nämä ennakkoluulot vääriksi.

Lähde aloitti opintonsa Kiekkoilijan opintopolulla avointen opintojen kautta ja siirtyi tämän jälkeen tutkinto-opiskelijaksi.

– Olen todella tyytyväinen siihen, miten opinnot sai räätälöityä oman ammattiuran yhteyteen. Kaiken pystyi tekemään virtuaalisesti, kunhan tehtävät palautti ajallaan. Sain myös hyvin paljon tukea koulun puolelta ja opettajat olivat erittäin joustavia, Lähde kertoo.

Tasapaino pelaamisen ja opiskelun välille löytyi

Lähteen mukaan opiskelun ja pelaamisen tasapainottaminen onnistui hyvin ja opinnot etenivät normaaliajassa ammattiuran rinnalla. Pelatessaan GKS Katowisessa arjessa mentiin ammatti edellä: pelipäivät oli pyhitetty pelkästään jääkiekolle, välipäivinä ehti tutustua uuteen kotikaupunkiin ja opiskella.

– Ajankäytön suunnittelu ja oma aktiivisuus ovat tärkeitä. Pitää miettiä, mihin hyödyntää vapaa-ajan. Opiskelu antoi hyvää vastapainoa omalle ammatille, se vei ajatukset muualle, Lähde kertoo.

Opintoihin liittyvän suuntautumisharjoittelun Lähde suoritti Nordean Tampereen pääkonttorilla Premium Banking -palvelussa, jossa hän toimi lakimiesten apuna.

– Myös täällä ymmärrettiin hyvin, että olin ammattijääkiekkoilija ja harjoittelu räätälöitiin tilanteeseeni sopivaksi. Sain suoritettua viiden kuukauden harjoittelun kolmessa kuukaudessa.

Kiinnostus yrittäjyyteen heräsi

Lähde valmistui tradenomiksi joulukuussa 2020. Yrittäjäperheestä tuleva Lähde suuntautui opinnoissaan yrittäjyyteen ja kiinnostus oman yrityksen perustamiseen heräsi.

– Haaveenani on, että jonakin päivänä minulla olisi oma yritys. Olen myös pelannut jääkiekkoa ammatikseni niin monta vuotta, etten voi poissulkea sitä mahdollisuutta, että urheilu voisi tarjota jotakin työtä pikkutakkiosastolla. Mihin suuntaan elämä sitten vie, niin sen saa nähdä, hän toteaa.