Opinnot antoivat hyvät eväät työelämään

Suomen suurimmassa ravintolaketjussa NoHo Partnersilla Brand Managerina toimiva Johanna Schildt seurasi sydämensä ääntä ja loi itselleen uran alalla, joka on aina kiinnostanut häntä.

Kuvituskuva
28.06.2021
Alumnitarina

Schildtin restonomiura starttasi toisen asteen opinnoilla, joissa hän opiskeli matkailuvirkailijaksi.
Mietin pitkään, mitä lähteä opiskelemaan. Matkailu oli aina kiinnostanut minua, joten mietin, millaista olisi tehdä sitä työkseen. Matkailuvirkailijan opintojen ja työharjoitteluiden kautta innostuin vielä enemmän alasta ja hain lopulta Haaga-Helian opiskelemaan matkailua, Schildt kertoo.

Opinnot Haaga-Heliassa antoivat hyvät eväät työelämään

Opiskelu antoi teoreettisen pohjan ja työharjoittelut näyttivät, millaista työ oikeasti on. Nämä vahvistivat tunnetta siitä, että tämä tie millä olen, on minulle juuri se oikea, hän kuvailee. Schildtin mukaan itsensä jatkuva kehittäminen auttaa pysymään ajan hermolla tämän päivän työelämässä. Uransa aikana hän onkin suorittanut useita jatkokoulutuksia.

Nykyisessä työssäni kaikki nämä opit yhdistyvät ja pääsen käyttämään monipuolisesti eri koulutuksista saamiani taitoja.

Nykyisiä opiskelijoita tai opiskelun aloittamista miettiviä Schildt kannustaa seuraamaan oman sydämensä ääntä:

─ Vaikka opiskelee tiettyä linjaa tai on suorittanut tietyn peruskoulutuksen, niin se ei naulitse sinua siihen loppuelämäksi. Olet itse oman elämäsi herra tai kuningatar. Kannattaa opiskella, mutta kannattaa myös kuunnella oman sydämensä ääntä miettiessä, mitä lähtee opiskelemaan. Meillä on tarjolla monia mahdollisuuksia ja elämässä tulee eteen vielä monta tilaisuutta vaihtaa sitä suuntaa ja kouluttautua uudelleen, hän tiivistää.