Koulun opeilla tukea urheilu-uraan

Mirko Lahti, alamäkiluistelija

Mirko Lahti
26.08.2020
Opiskelijatarina

Aloitin opinnot Vierumäellä Liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelmassa syksyllä 2015. Vaikka olen samaan aikaan tehnyt uraa alamäkiluistelijana, olen pysynyt hyvin opiskeluaikataulussa ja valmistuminen alkaa häämöttää. Tämä on onnistunut sillä, että opinnot ovat tarjonneet mahdollisuuden keskittyä niihin taitoihin, joilla olen pystynyt tukemaan urheilu-uraani.

Opintojen ja huippu-urheilun yhdistäminen on siis onnistunut hyvin – koen, että ne ovat tukeneet toisiaan. Oma lajini on alamäkiluistelu ja teinkin opintojeni aikana erilaisia projekteja Suomen alamäkiluisteluliitolle. Lopulta päädyin tekemään myös opinnäytetyön heille.  

Vierumäellä opiskellessa mieluisinta on ollut ehdottomasti se, että olen pystynyt hyödyntämään opinnoissani saamiani taitoja urheilu-urani edistämiseen. Olen neuvotellut yritysten kanssa yhteistyösopimuksia, järjestänyt tapahtumia, tehnyt sisältöjä sekä käynyt puhumassa omasta urastani eri tilaisuuksissa.

Opintojen loppuvaiheilla perustin oman yrityksen, jonka kautta olen pystynyt panostamaan urheilun ympärillä olevaan toimintaan enemmän. Yritys mahdollistaa myös oman toimintani kehittämisen edelleen tulevaisuutta ajatellen.  

Opiskelu Haaga-Heliassa antoi minulle todella hyvän tietotaitopohjan sekä kehitti monipuolisesti osaamistani liikunta-alan monialaisiin työtehtäviin.