Haaga-Helian alumni Arttu Kallio jakaa osaamistaan

Alumnimme Arttu Kallio, Planning Director, Tapaus jakaa osaamistaan Haaga-Helian tuleville tapahtumatuotannon ammattilaisille aiheesta lisätty ja virtuaalinen todellisuus (XR).

Alumni Arttu Kallio hymyilee.
21.01.2021
Alumnitarina
Teksti

Alumnimme Arttu Kallio esittäytyy:

Valmistuin Haaga-Helian Porvoon yksiköstä Matkailun koulutusohjelmasta vuonna 2010, ja työllistyin samana kesänä projektipäälliköksi yritykseen, joka vie suomalaisyrityksiä kansainvälisille messuille ympäri maailmaa. Sittemmin olen työskennellyt tapahtumatoimistossa tuottajana yritystapahtumien parissa ja suorittanut yhteiskuntatieteiden maisteriohjelman, pääaineena johtaminen. Tapauksella työskentelemisen aloitin vuonna 2018 suunnittelijan roolissa, ja viime syksystä alkaen toimenkuvani on ollut Planning Director. Päivittäiseen työhöni kuuluu erilaisten yritystapahtumien suunnittelu ja konseptointi sekä suunnittelutyön ohjaaminen ja kehittäminen. 

Viime vuoden maaliskuusta alkaen olen suunnittelut lähinnä virtuaalitapahtumia pienistä seminaarineista kansainvälisiin tuotelanseerauksiin, joissa on ollut mukana tuhansia osallistujia kymmenistä eri maista. Nautin virtuaalitapahtumien suunnittelusta, sillä ne tarjoavat uudenlaisia haasteita ja mahdollisuuksia. Tänä vuonna tullaan luultavasti järjestämään virtuaali-, hybridi- ja livetapahtumia iloisesti rinnakkain. Suunnittelutyötäni helpottaa se, että niissä kaikissa on kyse samasta asiasta: muutoksesta, jonka tapahtuma saa osallistujissaan aikaan. Tapahtumilla voidaan vaikuttaa ihmisten ajatteluun, tunteisiin ja käyttäytymiseen, ja se vaikutus voidaan saada aikaan niin kasvokkain kuin verkon välityksellä - kunhan tapahtuma on hyvin suunniteltu.

Luennoin Haaga-Helian tapahtumatuotannon opiskelijoille aiheesta extended reality virtuaalitapahtumissa alkukeväästä 2021.