Duunitehdas 2022

Haaga-Helian tapahtuma-alan opiskelijat olivat jälleen järjestämässä virtuaalista Duunitehdas 2022 -rekrytointitapahtumaa.

Tapahtuma-alan opiskelijat vihreissä huppareissa.
17.03.2022
Yritysyhteistyö

Haaste: Tuoda Porvoon työnantajat ja kesätyönhakijat yhteen ja jakaa tietoa työnhakutaidoista sekä alueen kesätyömahdollisuuksista 

Tavoitteena tuoda työnantajat ja nuoret kesätyönhakijat yhteen 

Duunitehdas on jokavuotinen rekrytointitapahtuma Porvoossa. Tapahtuman avulla ohjataan nuoria työelämään sekä jatkokoulutuksiin esittelemällä yhteistyökumppaneiden työ- sekä koulutusmahdollisuuksia. Osallistujat saavat muun muassa vinkkejä työnhakuun ja treeniä CV:n kirjoittamiseen.  

Duunitehdas-tapahtuman tavoitteena on tuoda työnantajat sekä työnhakijat yhteen.  Rekrytointitapahtuma on avoin kaikille, mutta tapahtuma oli tänä vuonna erityisesti suunnattu 14–17-vuotiaille nuorille kesätyönhakijoille. Duunitehdas järjestetään yhteistyössä Haaga-Helian opiskelijoiden, Porvoon kaupungin, Posintran sekä TE-palvelujen kanssa. Haaga-Helian tapahtuma-alan opiskelijoiden tehtäviin kuului mm. vuorovaikutteisten ohjelmanumeroiden suunnittelu, juonto sekä markkinointisuunnitelman laatiminen ja toteuttaminen. 

Duunitehdas 2022 järjestettiin virtuaalisella Tavata-alustalla, jossa osallistujat saivat vapaasti tutustua ohjelmatarjontaan. Tapahtuman liveosuudet striimattiin Haaga-Helian Pasilan kampuksen studiosta. 

Virtuaalitoteutuksellakin voidaan järjestää monipuolista ohjelmaa 

Kolmetuntinen Duunitehdas sisälsi paljon ohjelmaa. Osallistujilla oli mahdollisuus liikkua vapaasti virtuaalialustalla, kuunnella esityksiä työnhausta sekä tavata työnantajia.  

Tapahtuman juonsivat Haaga-Helian opiskelijat Reetta Turunen ja Janne Vehmas. He johdattivat osallistujat läpi tapahtuman ja jakoivat omia vinkkejään työnhakuun, kertoivat kesätyökokemuksistaan sekä esittelivät CV:nsä osallistujille.  

Osallistujilla oli mahdollisuus kuunnella työnantajien infoja päivän aikana. Osallistujia rohkaistiin sopimaan tapaamisia heitä kiinnostavien työnantajien kanssa. Joillekin tapahtumaan osallistuminen poiki kesätyöpaikan. 

Yksi päälavan ohjelmanumeroista oli virtuaalinen tietovisailu Kahoot, jossa kysyttiin työnhakuun liittyviä kysymyksiä Duunitehtaan teeman mukaisesti. Duunivisa järjestettiin kaksi kertaa päivän aikana, jolloin kaikilla osallistujilla oli mahdollisuus osallistua. Osallistumiseen kannustettiin palkinnoilla.   

Kenties tapahtuman kiinnostavin ohjelmanumero oli pääpuhujan Jani Torpan esiintyminen. Torppa kertoi inspiroivan elämäntarinansa aina ensimmäisestä kesätyön hakureissusta tähän päivään asti. Ensimmäinen työnhakureissu ei onnistunut, mutta lopulta kaikki kääntyi parhain päin: hän on tähän mennessä muun muassa perustanut kaksi yritystä, ja rohkaiseekin nyt nuoria jatkamaan yrittämistä mahdollisista epäonnistumisista huolimatta. 

Tulos: Nuoret kesätyönhakijat saivat tietoa alueen kesätyömahdollisuuksista sekä oppivat työnhakutaitoja, kuten CV:n kirjoittamista ja työhaastatteluun valmistautumista 

Ota yhteyttä
Monika
Birkle
lehtori
+358 294471600
Monika.Birkle@haaga-helia.fi