Work & Study Fast Track -hankkeen verkostoitumisiltapäivä oli menestys

​Haaga-Helian Pasilan kampuksella järjestettiin tiistaina 9.11. pitkään odotettu Work & Study Fast Track -verkostoitumisiltapäivä. Paikalle saapui niin innostuneita ohjaajia, ahkeria opiskelijoita kuin työelämässä vaikuttavia alumnejakin​.

Haaga-Helian Work & Study Fast Track -hankkeen ohjaajat
Uutinen

Body

Haaga-Helia ja Laurea ammattikorkeakoulujen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön yhteisen Work & Study Fast Track – Nopeasti työelämään -hankkeen kauan odotettu verkostoitumisilta järjestettiin viime tiistaina.

Aloite verkostoitumisiltapäivään tuli hankkeessa mukana olleilta opiskelijoilta, jotka ovat keväästä saakka edistäneet opintojaan etäyhteyksin. Ryhmän kokoontuminen fyysisesti yhteen paikkaan on ollut jo pitkään heidän toiveissaan, mutta aikaisemmin vallinnut koronatilanne on estänyt kokoontumisen.

Verkostoitumisiltapäivässä oli paikalla Haaga-Helian opettajia ja ohjaajia sekä nykyisiä ja entisiä opiskelijoita. Tilaisuudessa kuultiin myös useita puheenvuoroja, jotka käsittelivät notkean modernin työelämän nopeasti muuttuvia tarpeita sekä paluuta opiskelijaelämään.

Work & Study Fast Track - Nopeasti työelämään -hankkeen tavoite on auttaa opiskelijoita päivittämään osaamistaan sekä muuttamaan työssä kertyneen osaamisen opintopisteiksi, jotta he pääsisivät mahdollisimman nopeaa takaisin työelämään.

Tukea koulun penkille palaamiseen

Toisinaan opiskelun aloittaminen pitkän tauon jälkeen voi olla jähmeää ja vaikeaa, mikä vaatii opiskelutaitojen herättämistä. Fast Trackissa Haaga-Helian kokeneet ohjaajat auttavat ja opastavat osaamiskartoituksen teossa ja pyrkivät löytämään jokaiselle mielekkään tavan opiskella.

Yksilöohjauksen lisäksi Fast Trackissä on myös paljon ryhmäohjaustapaamisia.

Jotkut ryhmäohjaustapaamiset ovat epämuodollisia ja kahvihetken kaltaisia tapaamisia, jossa verkostoidutaan ja vaihdetaan kokemuksia. Kynnys osallistumiseen on matala, koska etäyhteyksien ansiosta paikalle saapuminen on helppoa ja vaivatonta.

Haaga-Heliassa opiskelevan Vesa Järvisen mukaan Fast Track on toiminut hyvänä instrumenttina tutustua uusiin ihmisiin ja heidän tapaamiseen säännöllisesti. Samalla myös opiskelurytmi on selkeytynyt. Järvisen mukaan hänelle oli alussa haastavaa herätellä omia opiskelutaitoja.

— Olen saanut tästä paljon ideoita ja vertaistukea oppimistehtävien edistämiseen, hän toteaa.

Hankkeen kautta osaamistaan täydentäviä kursseja opiskeleva Terhi Tolonen on Järvisen kanssa samaa mieltä. Varsinkin ryhmän kautta saatu vertaistuki on ollut hänelle tärkeää.

— Sitä helposti ajattelee, että olen ainoa tässä tilanteessa oleva työnhakija, mutta todellisuudessa moni meistä on samassa tilanteessa, hän sanoo.

Muuttuvassa työelämässä luoviminen

Haaga-Helian alumni Milsa Malin käsittelin puheenvuorossaan erilaisia keinoja, joiden avulla voi selvitä työelämän muutoksesta kuivin jaloin ja joita tarvitaan työelämässä menestymiseen.

— Mielestäni oman osaamisen muotoilu ja ajantasaisuus ovat todella keskeisiä tekijöitä. Työelämä vaatii innostusta ja halua uuden oppimiseen, hän pohtii.

Malin kannustaa opiskelijoita tarttumaan kiinnostuksen kohteisiinsa sekä tekemään asioita, joita kohtaan he tuntevat intohimoa.

Hankkeeseen osallistuvan Minna Saonegin puolestaan jakoi oman henkilökohtaisen kasvutarinansa siitä, miten perinteisen työnhaun sijaan voi toisinaan olla tuloksellisempaa kokeilla vaihtoehtoisia keinoja työllistymiseen.

— Mielestäni on tärkeää pysähtyä, reflektoida ja luoda itselle mielikuva unelmatyöstä. Tämän jälkeen voit piirtää tiekartan tavoitteeseesi, kurkottaa sitä kohti vahvalla itsetunnolla ja myydä osaamisesi, hän toteaa.

Saonegin mukaan on tärkeää olla kiinnostunut ihmisistä ja heidän tarinoistaan, sillä mikä tahansa kohtaaminen voi lopulta osoittautua kimmokkeeksi uudelle työuralle.

Rekrytoijana työskentelevä Haaga-Helian alumni Petra Autinen oli samaa mieltä.

Hänen mukaansa keskeistä työnhaussa on omien vahvuuksien tunnistaminen, niiden vahvistaminen sekä oman osaamisensa markkinointi.

— Lähtökohtana työnhaussa on aina itsetuntemus. Sinun on kyettävä sanoittamaan oma osaamisesi CV:hen, sillä pelkkä kokemusten listaaminen ei itsessään vielä paljasta mitään osaamisestasi, Auttinen sanoo.

Puheenvuorojen pitämisen lisäksi suhdepäällikkö Timo Lampikoski oli paikalla kertomassa ura- ja rekrypalveluista. Tilaisuudessa oli myös mahdollisuus otattaa valokuva CV:tä ja sosiaalisesta mediaa varten.

Lisää tietoa Work & Study Fast Track - Nopeasti työelämään -hankkeesta löydät osoitteesta: 

Ota yhteyttä
Elina
Iloranta
Kehityspäällikkö
+358 294471034
elina.iloranta@haaga-helia.fi