Olet täällä

Ruokatuotannon johtamisen koulutus, restonomi (AMK)

Ruokatuotannon johtamisen koulutus, restonomi (AMK)
Yksi suurimmista haaveistani on jo monia vuosia ollut oma ruoka-alaan liittyvä yritys. Tämän unelman toteuttamiseen sain hyvät työkalut HAAGA-HELIAn restonomikoulutuksesta. 
Kira Weckman, yrittäjä, Top Chef -voittaja

Kevään 2016 yhteishaku päivätoteutukseen

toimipiste: Haaga

  • tutkintonimike: restonomi (AMK), laajuus 210 op
  • hakuaika: 16.3. - 6.4.2016 klo 15.00
  • ennakkoaineisto
  • valintakoe 8.-10.6.2016
  • koulutus alkaa elokuussa 2016
  • hakutilasto
  • Hakutiedot Opintopolussa

 

Opiskelija kasvaa opintojensa aikana ruokatuotannon osaajaksi, jolla on vastuullinen ja yrittäjähenkinen asenne työhönsä. Hän saa samalla laajan kuvan koko palveluelinkeinosta. Koulutuksen tarkoituksena on yhdistää ruokatuotannon suunnittelun ja johtamisen teoreettinen tieto tarvittaviin ammatillisiin kädentaitoihin. Restonomiopintojen neljä kulmakiveä ovat: työelämälähtöisyys, liikkeenjohdollisuus, esteettisyys ja kansainvälisyys. Ne sisältyvät kaikkiin opintokokonaisuuksiin.

Koulutuksessa yhdistyvät vahva ammatillinen identiteetti ja liikkeenjohdollinen ajattelutapa. Koulutuksen sisältöjä suunnitellaan ja toteutetaan aktiivisessa yhteistyössä toimialan yritysten ja kansainvälisten partnereiden kanssa. Vahvasti työelämälähtöisen, osaamisperusteisen opetussuunnitelman keskiössä on opiskelija, joka haluaa kehittyä ruokatuotannon ammattilaiseksi. Ruokatuotannon johtamisen koulutuksesta valmistuneella Restonomilla onkin selkeä ammatillinen profiili sekä valmiudet toimia alan johtotehtävissä.

Tässä työelämälähtöisesti suunnitellussa koulutuksessa opiskellaan moduuleissa, jotka toteutetaan lähiopetuksena, monimuotoisesti, työssä oppimisena, projekteina tai virtuaalisesti.

* * *

"Aloitin restonomiopinnot vuonna 2009, mutta matkani kohti ”suuria unelmia” oli alkanut jo sitä ennen Ravintolakoulu Perhossa. Opiskelujen ajan tein myös töitä ja kilpailin, joten vapaa-ajan ongelmia ei ollut.

Haaga-Heliassa sain monia mahdollisuuksia kehittää itseäni ammatillisesti. Opiskelin muun muassa opettajien kannustamana kesän 2010 Ranskan Lyonissa, Institut Paul Bocusessa. Valmistuttuani sain mahdollisuuden osallistua Top Chef Suomen kolmanteen tuotantokauteen, josta suoriuduin voittajana!

Yksi suurimmista haaveistani on jo monia vuosia ollut oma ruoka-alaan liittyvä yritys. Tämän unelman toteuttamiseen sain hyvät työkalut Haaga-Helian restonomikoulutuksesta.  

Joulukuussa 2012 minun ja mieheni yhteinen catering- ja ruokakonsultointiyritys, KW Catering & Consulting Oy, aloitti toimintansa. Ensimmäiset yrittäjyysvuodet ovat sujuneet työntäyteisesti, mutta erinäisiä mielenkiintoisia projekteja niin isoille yrityksille kuin yksityishenkilöille tehden!"

Kira Weckman, yrittäjä

 

Tutustu toiseenkin alumnin tarinaan täällä.