Olet täällä

Ruokatuotannon johtamisen koulutus, restonomi (AMK)

Ruokatuotannon johtamisen koulutus, restonomi (AMK)
Yksi suurimmista haaveistani on jo monia vuosia ollut oma ruoka-alaan liittyvä yritys. Tämän unelman toteuttamiseen sain hyvät työkalut HAAGA-HELIAn restonomikoulutuksesta. 
Kira Weckman, yrittäjä, Top Chef -voittaja

Yhteishaku päivätoteutukseen

toimipiste: Haaga

  • tutkintonimike: restonomi (AMK), laajuus 210 op
  • hakuaika: 17.3. -9.4.2015 klo 15.00
  • koulutus alkaa elokuussa 2015
  • hakutilasto
  • katso hakutiedot opintopolusta

 

Opiskelija kasvaa opintojensa aikana ruokatuotannon osaajaksi, jolla on vastuullinen ja yrittäjähenkinen asenne työhönsä. Hän saa samalla laajan kuvan koko palveluelinkeinosta. Koulutuksen tarkoituksena on antaa riittävä teoreettinen tieto ruokapalvelutoimintojen suunnitteluun ja johtamiseen sekä taata tarvittavat ammatilliset kädentaidot.

Opintojen aikana teoreettiset opinnot kytkeytyvät käytännön työhön ammattikeittiöympäristössä erilaisten harjoitustöiden avulla. Koulutuksesta valmistuneella on edellytykset toimia palvelualan, erityisesti ruokapalvelualan esimies- ja asiantuntijatehtävissä, keittiöpäällikkönä ja keittiömestarina, sekä yrittäjänä niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Tässä työelämälähtöisesti suunnitellussa koulutuksessa opiskellaan moduuleissa, jotka toteutetaan lähiopetuksena, monimuotoisesti, työssä oppimisena, projekteina tai virtuaalisesti.

* * *

"Aloitin restonomiopinnot vuonna 2009, mutta matkani kohti ”suuria unelmia” oli alkanut jo sitä ennen Ravintolakoulu Perhossa. Opiskelujen ajan tein myös töitä ja kilpailin, joten vapaa-ajan ongelmia ei ollut.

Haaga-Heliassa sain monia mahdollisuuksia kehittää itseäni ammatillisesti. Opiskelin muun muassa opettajien kannustamana kesän 2010 Ranskan Lyonissa, Institut Paul Bocusessa. Valmistuttuani sain mahdollisuuden osallistua Top Chef Suomen kolmanteen tuotantokauteen, josta suoriuduin voittajana!

Yksi suurimmista haaveistani on jo monia vuosia ollut oma ruoka-alaan liittyvä yritys. Tämän unelman toteuttamiseen sain hyvät työkalut Haaga-Helian restonomikoulutuksesta.  

Joulukuussa 2012 minun ja mieheni yhteinen catering- ja ruokakonsultointiyritys, KW Catering & Consulting Oy, aloitti toimintansa. Ensimmäiset yrittäjyysvuodet ovat sujuneet työntäyteisesti, mutta erinäisiä mielenkiintoisia projekteja niin isoille yrityksille kuin yksityishenkilöille tehden!"

Kira Weckman, yrittäjä

 

Tutustu toiseenkin alumnin tarinaan täällä.