Ensisijaiset välilehdet

Olet täällä

Ruokatuotannon johtamisen koulutus, restonomi (AMK)

Ruokatuotannon johtamisen koulutus, restonomi (AMK)

Kevään 2017 yhteishaku päivätoteutukseen

toimipiste: Haaga

  • tutkintonimike: restonomi (AMK), laajuus 210 op
  • hakuaika: 15.3. - 5.4.2017 klo 15.00
  • ennakkoaineisto
  • valintakoe: ensimmäinen valintakoepäivä, johon kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat, pidetään 2.6.2017. Toiseen osaan kutsutaan osa hakijoista ja se pidetään 8.-9.6.2017.
  • koulutus alkaa elokuussa 2017
  • hakutilasto
  • Hakutiedot Opintopolussa

 

Koulutuksessa yhdistyvät vahva ammatillinen identiteetti ja liikkeenjohdollinen ajattelutapa. Opiskelija kasvaa opintojensa aikana ruokatuotannon osaajaksi, jolla on vastuullinen ja yrittäjähenkinen asenne työhönsä. Koulutuksen tarkoituksena on yhdistää ruokatuotannon suunnittelun ja johtamisen teoreettinen tieto tarvittaviin ammatillisiin kädentaitoihin

Koulutuksen sisältöjä suunnitellaan ja toteutetaan aktiivisessa yhteistyössä toimialan yritysten ja kansainvälisten partnereiden kanssa. Oppimista ja oivaltamista tapahtuu ainutlaatuisessa Place to Be Haaga -oppimiskonseptissa, jossa opiskelija pääsee työskentelemään alan eri toimijoiden ja esikuvien kanssa.

Koulutuksen keskeisen sisällön muodostaa erikoistumisala (45 op), jonka opiskelija valitsee ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Erikoistumisalojen opinnot keskittyvät tärkeimpien ammattiosaamisten saavuttamiseen ja ne muodostavat opiskelijan ammatillisen profiilin perustan. Erikoistumismoduuleissa edetään ammatillisista perusteista kohti suurempien kokonaisuuksien hallintaa ja johtamiskyvykkyyttä. Niihin kytkeytyy viisi erillistä projektia, joissa opiskelija pääsee soveltamaan oppimaansa käytännössä.

Ruokatuotannon johtamisen koulutuksesta valmistuneella Restonomilla onkin selkeä ammatillinen profiili sekä valmiudet toimia alan johtotehtävissä.

* * *

"Aloitin restonomiopinnot vuonna 2009, mutta matkani kohti ”suuria unelmia” oli alkanut jo sitä ennen Ravintolakoulu Perhossa. Opiskelujen ajan tein myös töitä ja kilpailin, joten vapaa-ajan ongelmia ei ollut.

Haaga-Heliassa sain monia mahdollisuuksia kehittää itseäni ammatillisesti. Opiskelin muun muassa opettajien kannustamana kesän 2010 Ranskan Lyonissa, Institut Paul Bocusessa. Valmistuttuani sain mahdollisuuden osallistua Top Chef Suomen kolmanteen tuotantokauteen, josta suoriuduin voittajana!

Yksi suurimmista haaveistani on jo monia vuosia ollut oma ruoka-alaan liittyvä yritys. Tämän unelman toteuttamiseen sain hyvät työkalut Haaga-Helian restonomikoulutuksesta.  

Joulukuussa 2012 minun ja mieheni yhteinen catering- ja ruokakonsultointiyritys, KW Catering & Consulting Oy, aloitti toimintansa. Ensimmäiset yrittäjyysvuodet ovat sujuneet työntäyteisesti, mutta erinäisiä mielenkiintoisia projekteja niin isoille yrityksille kuin yksityishenkilöille tehden!"

Kira Weckman, yrittäjä

 

Tutustu toiseenkin alumnin tarinaan täällä.