Ammatilliset opettajakorkeakoulut selvittävät henkilöstöjen kokemuksia TKIO:sta

Tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) ja opetuksen ja oppimisen integraatio (TKIO) on ammattikorkeakoulupedagogiikan ytimessä. Parhaimmillaan TKIO luo opiskelijalle aitoja oppimisen ympäristöjä ja mahdollisuuksia verkostoitua työelämään. 

Mikä voisi uhata teknojättejä tekoälyn kilpajuoksussa?
Uutinen

Body

Ammattikorkeakoulun henkilöstölle TKIO tarjoaa mahdollisuuden uudistaa omaa osaamistaan ja uudistaa pedagogisia käytänteitään. TKIOn kattavuudessa ja sujuvassa toteutumisessa on edelleen haasteita ammattikorkeakouluissa ja se voi kuitenkin näyttäytyä eri toimijoille erilaisena riippuen siitä, tarkastellaanko sitä opettajan, TKI-henkilöstön, opiskelijan vai työelämätoimijoiden näkökulmasta. 

Myös se, onko näkökulma oppimisen tai osaamisen kehittymisessä, uusien tuote- tai palveluinnovaatioiden syntymisessä vai yhteiskunnallisen tai aluevaikutuksen vahvistamisessa vaikuttaa.  

Kyselyn tulokset tullaan julkaisemaan tutkimusartikkelina, jossa keskitytään kokonaiskuvan luomiseen tämänhetkisestä tilanteesta. Kukin ammattikorkeakoulu voi hyödyntää tuloksia sisäisessä kehittämisessä yhteistyössä oman korkeakoulun tutkijoiden kanssa. 

Hanke käynnistyi Haaga-Helia ammattikorkeakoulun johdolla vuoden 2023 lopussa. Hanketta toteuttavat ammatilliset opettajakorkeakoulut ja niiden muodostama tutkija- ja tutkimusverkosto. Hanke kestää vuoden ja päättyy marraskuun 2024 lopussa.  

Ota yhteyttä
Irma
Kunnari
tutkimusaluejohtaja
+358 294471739
irma.kunnari@haaga-helia.fi
Merja
Alanko-Turunen
yliopettaja
+358 294471344
merja.alanko-turunen@haaga-helia.fi