PasilaHUB
Kuvituskuva: nainen Pasilassa; taustalla raitiovaunu ja bussi.

Lead paragraph

Pasilan hyvät liikenneyhteydet, lisärakentaminen ja palvelut mahdollistavat alueen kehityksen urbaaniksi ja vetovoimaiseksi kaupunkikeskukseksi.

PasilaHUB-hankkeessa Helsingin uutta sydäntä kehitetään palvelemaan entistä paremmin alueen asukkaita, kuluttajia ja yrityksiä.

Body

PasilaHUB on sekä hanke että yhteistyöverkosto, jossa kehitetään Pasilan alueen kuluttajaliiketoimintaa ja luodaan uusia kaupan- ja tapahtuma-alan konsepteja. Kehittämällä aluetta yhdessä Pasilasta syntyy Helsingin uusi sydän, jossa sykkii kaupunkikulttuuri.

Mikä PasilaHUB?

Kaupan ala on murroksessa, ja kuluttajakäyttäytymisen muuttuu. Kaupunkien keskustat kuihtuvat ja verkkokauppa valtaa alaa. PasilaHUB vastaa yritysten ja kuluttajien tarpeeseen uudenlaisista ratkaisuista. 

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu koordinoi hanketta, johon osallistuvat myös

PasilaHUB-hanke alkoi lokakuussa 2020 ja se kestää vuoden 2023 loppuun asti. PasilaHUB on saanut Helsingin kaupungin innovaatiorahastolta ja Helsingin seudun kauppakamarilta rahoitusta.

Tavoitteet

Hankkeessa Pasilasta kehitetään kuluttajaliiketoiminnan edelläkävijä. PasilaHUB:lla on kolme tavoitetta:

  1. Uuden yhteistyö- ja innovaatioalustan luominen

    Pasilan alueen yritysten ekosysteemi aktivoidaan, jolloin kuluttajaliiketoiminnan ympärille on mahdollista rakentaa innovaatioalusta. Yhteistyötä kehitetään alueen yritysten kesken.
  2. Uusien liiketoimintakonseptien kehittäminen

    Pasilan alueen kuluttajaliiketoimintaa uudistetaan, jolloin kaupat, kauppakeskus, hotellit, tapahtumat ja palvelut vastaavat paremmin kuluttajien tarpeisiin.
  3. Kuluttajaliiketoiminnan osaamiskeskittymän luominen

    Haaga-Helian tutkimustoimintaa, nuoria opiskelijoita ja tiloja hyödynnetään osaamiskeskittymän luomiseksi. Pasilaa kehitetään moderniksi, urbaaniksi ja vetovoimaiseksi yritys- ja innovaatioalueeksi.

Tapahtumat

Kehitämme Helsingin sydäntä yhdessä ja avoimesti. Hankkeen tapahtumat näet tästä.

.

Kevät saapuu Pasilaan -tapahtuma 30.3.2023

Haaga-Helian koordinoima PasilaHUB-hanke tekee yhteistyötä Messukeskuksen ja Mall of Triplan kanssa, ja yhteistyön tuloksena ympäri Pasilaa aistittin kevättä jo maaliskuussa Kevätmessujen aikaan. Haaga-Helian Pasilan kampuksella askarreltiin kukkakoruja, maisteltiin uutuus-smoothieita, tanssittiin ja pelailtiin keväisissä tunnelmissa.

Kirjamessujen etkot 25.10.2023

Syksyllä 2023 PasilaHUB-hanke järjesti yhteistyössä Messukeskuksen ja Mall of Triplan kanssa Kirjamessujen etkot Pasilan kampuksella. Ohjelmassa oli muun muassa kirjavaihtoa, vanhojen kirjojen työpajoja, alkoholittomien viinien maistelua ja mielenkiintoisia vieraita.

Tutkimukset

Tästä voit ladata PasilaHUBin tutkimusten raportit ja diaesitykset.


Mäki, M, Toivola, T. Creating an Innovation Ecosystem in Urban Helsinki for Superior Customer Experience. ISPIM Innovation Management conference, June 2022, Copenhagen, Denmark.

Mäki, M, Toivola, T. Robot Service as a Smart Click and Collect Solution in the New Heart of Helsinki. Smart Cities in Smart Regions Conference, Breda, April 2022.

Toivola & Mäki: Yhteistyöllä kohti urbaania ja elämyksellistä Pasilan kaupunkikeskusta. Kokemuksia PasilaHUBin ensimmäisistä kokeiluista. 3UAS: Tulevaisuudenkestävä bisnes–osaaminen systeemeissä. Virtuaalinen konferenssi 28.4.2022.

Yhteystiedot

Haluatko mukaan kehittämään Pasilaa? Ota yhteyttä!

Tuija
Toivola
Kehityspäällikkö
+358 294471542
tuija.toivola@haaga-helia.fi