Vanhustyön luovemmat kasvot -opas julkistettiin Elossa! -hankkeen päätöstilaisuudessa

Elossa! Luovaa alaa ja hoivakoteja elvyttämässä yhteiskehittämällä -hankkeen päätöstilaisuus järjestettiin viime torstaina. Samassa yhteydessä julkistettiin myös LuovaHoiva -yhteistyömalliin pohjautuva Vanhustyön luovemmat kasvot -opas.

Elossa! -kuvakooste Laurea
Uutinen

Body

Pääkaupunkiseudun kolmen suuren ammattikorkeakoulun Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian (3AMK) yhteinen ELOSSA! Luovaa alaa ja hoivakoteja elvyttämässä yhteiskehittämällä -hanke päättyi torstaina 23.3.2023 ravintola Wanha Bäckbyssä järjestettyyn päätöstilaisuuteen.

Päätöstilaisuudessa nousi esiin paitsi luovat menetelmät hyvinvointia edistävinä tekijöinä myös Helsingin Seniorisäätiön asukkaat ja luovien toimijoiden liiketoimintamallit, joita varten hankkeen aikana luotiin oma LuovaHoiva -yhteistoimintamallinsa tukenaan luovien toimijoiden hoivakotien välistä yhteistyötä.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun tuottama Vanhustyön luovemmat kasvot -opas rakentaa arvokasta vanhuutta kaikkia osapuolia hyödyttävällä tavalla. Voit ladata maksuttoman oppaan Haaga-Helian verkkosivuilta osoitteesta: https://www.haaga-helia.fi/sites/default/files/file/2023-03/elossa.pdf.

Hankkeen lähtökohdat

Luovuuden, kulttuurin ja taiteen vaikutus ihmisten hyvinvointiin on kiistaton totuus, jonka taustalta löytyy runsaasti tutkimusnäyttöä. Tältä pohjalta ponnisti myös ELOSSA! -hanke, joka on pyrkinyt turvaamaan luovan alan yrittäjien, hoivakotien asukkaiden ja henkilökunnan jaksamisen sekä yhteenkuuluvuuden, merkityksellisyyden ja osallisuuden tunteiden vahvistamisen.

Uudenmaan liiton rahoittaman hankkeen tavoitteena oli luovien alojen sekä hoivakotien uudenlaiseen yhteistyöhön ja ekosysteemiseen ajatteluun pohjautuvan toimintamallin kehittäminen ja validointi. Toimintamallia varten järjestettiin lukuisia työpajoja hoivakotien työntekijöille ja asukkaille.

Lisäksi hanketoimijat sparrasivat luovan alan toimijoita heidän liiketoimintasuunnitelmiensa osalta, joiden pohjalta mallinnettiin yhteiskehittämisen LuovaHoiva -toimintamalli, joka tulee syventämään luovien alojen ja hoivakotien välistä yhteistyötä kaikkia osapuolia rikastuttavalla tavalla.

Ota yhteyttä
Anna
Lahtinen
Senior Researcher
+358 294471253
anna.lahtinen@haaga-helia.fi