Haaga-Helia pilotoi virtuaaliset opiskelijavaihdot

Haaga-Helia pilotoi syksyllä virtuaalisia opiskelijavaihtoja, eli tarjoamme yhteistyökorkeakoulujemme opiskelijoille mahdollisuuden opiskella Haaga-Helia Virtual Exchange -ohjelmassa virtuaalisesti toteutettavilla opintojaksoilla.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Koronapandemian vuoksi moni ulkomaalainen opiskelija, joka oli suunnitellut tulevansa Haaga-Heliaan vaihtoon syyslukukaudeksi, joutui perumaan vaihtojaksonsa. Halusimme tarjota näille opiskelijoille kuitenkin mahdollisuuden täydentää tutkintoaan Haaga-Helian kursseilla ja samalla kansainvälistää opiskelijakuntaamme, sekä vahvistaa kumppanuuksiamme ulkomaisten korkeakoulujen kanssa. Jo ennen koronapandemiaakin virtuaalivaihdot ovat puhututtaneet ja tarjoutuneet muun muassa ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona vaihto-opintojaksolle.

Päätimmekin rohkeasti pilotoida Haaga-Helian virtuaalivaihdot syyslukukaudella. Tarjoamme Virtual Exchange -ohjelmassamme yhteensä kymmenen eri opintojaksoa, joista opiskelijat voivat valita 5-15 opintopisteen kokonaisuuden. Opintojaksot ovat pääasiassa liiketalouden, matkailun ja informaatioteknologian opintoja, jotka toteutetaan täysin virtuaalisesti ja joille osallistuminen on mahdollista, vaikka opiskelija tulisi eri aikavyöhykkeeltä.

Moni yhteistyökorkeakoulumme ilmaisi kiinnostuksensa virtuaalivaihdoista ja markkinoivat niitä opiskelijoilleen. Haaga-Heliassa aloittaakin syyslukukaudelle virtuaalisen vaihtojaksonsa yhteensä kuusi opiskelijaa – viisi virolaista ja yksi thaimaalainen opiskelija, jotka aloittavat opintonsa virtuaaliorientaatiolla ensi viikolla.

Olemme hyvin iloisia Virtual Exchange -kokeilun saamasta positiivisesta vastaanotosta. Toivomme, että tämän pilotin avulla saamme palautetta niin Haaga-Helian opettajilta kuin opiskelijoilta sekä partnerikouluiltamme ja pystymme jatkossa kehittämään virtuaalivaihtoja tarjoamalla laajemman valikoiman opintoja entistä suuremmalle opiskelijajoukolle.

Lisätietoja antaa
Katri
Salmi
kansainvälisten asioiden päällikkö
kansainvälisten asioiden päällikkö
+358 294471649
katri.salmi@haaga-helia.fi