Big data big business –hankkeen loppuraportti on valmistunut

Haaga-Helian koordinoiman Big Data Big Business -hankkeen (2017-2019) julkinen sisältöraportti ladattavissa.

BIgdata-loppuraportti
Uutinen

Body

Hankkeessa tuotettiin uutta akateemista ja käytännöllistä tietoa big datan hyödyntämisestä uuden liiketoiminnan luomisessa.

- Hanke opetti yrityksille ja meille tutkijoille paljon datan ja tekoälyn hyödyntämisestä liiketoiminnan, teknologian, analytiikan, myynnin, ostamisen ja asiakkaiden näkökulmista, toteaa hankkeen projektipäällikkö Ari Alamäki.

Hanke toteutettiin yhdessä Itä-Suomen yliopiston ja VTT:n kanssa, ja siihen osallistuivat Abloy, Terveystalo, Headai, ClearChannel, Roger Studio ja Vexve. Hankkeen rahoitti Business Finland.

Yrityskohtaisten osaprojektien lisäksi hankkeessa on tuotettu 12 tieteellistä journal-artikkelia tai kirjan lukua, joista on on vielä työn alla. Lisäksi on tuotettu 17 vertaisarvioitua konferenssijulkaisua, 18 ammatti- tai yleistajuista lehtiartikkelia, 14 esitelmää ja 4 valmista opinnäytettä.

Hankkeen sivuilla julkaistiin 25 miniblogia sekä lukuisia postauksia sosiaalisessa mediassa. Yhteiskirjoittajina oli yritysten edustajia ja kansainvälisiä tutkijoita yhdysvaltalaisesta Ball State yliopistosta ja norjalaisesta Stavangerin yliopistosta. Hankkeen loppuseminaari järjestettiin 10.10.2019 Helsingissä.

Ota yhteyttä
Ari
Alamäki
yliopettaja
yliopettaja, digitaaliset palvelut
+358 294471514
ari.alamaki@haaga-helia.fi