Olet täällä

Myynnin ja revenue managementin välineitä Anttolanhoville ja Lasaretille

Myynnin ja revenue managementin välineitä Anttolanhoville ja Lasaretille

Hengitysliiton omistamat matkailukohteet, Anttolanhovi Saimaan rannalla ja Oulun keskustan tuntumassa sijaitseva Hotelli Lasaretti, kaipasivat keinoja parantaa liiketoimintansa kannattavuutta. Tarpeesta lähti liikkeelle yhteistyö HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun kanssa. Majoitus- ja tapahtumabisneksen johtamisen ja markkinoinnin kanssa pitkän uran tehneet Ari Björkqvist ja Nina Niemi vetivät Anttolanhoville ja Lasaretille valmennusohjelman, joka tähtäsi asiakaslähtöisen palvelun ja myynnin kehittämiseen sekä revenue managementin käyttöönottoon.

Näin tarpeeseen vastattiin

Helmikuusta huhtikuuhun kestäneen ohjelman aikana valmennukseen osallistuneet avainhenkilöt myyntipalvelusta, ravintolasta, kokouspalveluista ja johdosta saivat käytännön välineitä toimintansa kehittämiseen. Valmennuksen sisältöinä oli mm. asiakaslähtöisyys, tehokas myyntityö, myyvä tarjous, revenue managementin pelivälineet, mittarit, hinnoittelu. Valmennus kytkeytyi tiiviisti asiakasyritysten arkeen, joten opit saatiin siirrettyä suoraan käytäntöön. Kolme ja puolipäiväisen valmennuskokonaisuuden lisäksi molemmat kohteet tekivät laajat kehittämisprojektit ja saivat työssä sparrausta HAAGA-HELIAn asiantuntijoilta.

Valmennus sisälsi:
•    ennakkokartoituksen,
•    kaksi valmennuspäivää (1. pv. myynti ja palvelu, 2. pv. revenue management)
•    tiimityönä tehtävät välitehtävät
•    etänä toteutetun sparraustilaisuuden
•    yhteenveto- ja seurantatilaisuuden.

Katso videoita valmennuspäiviltä:

 

 

 

 

 

 

Saatua palautetta

Anttolanhovin ja Lasaretin henkilökunta koki valmennuskokonaisuuden erittäin antoisaksi ja sillä oli välittömästi vaikutusta myös käytännön työhön arjessa:

  • "Alussa ollut ongelma "pitäisi, pitäisi, pitäisi... mutta mitä pitäisi" on alkanut jo pikkuhiljaa selvitä:)"
  • "Herääminen kannattavuusajatteluun, toivottavasti ravistelu jatkuu"
  • "Erittäin innostava, loistavat kouluttajat ja mukavaa, että olimme kaksi porukkaa yhdessä. Ymmärrys siitä, että RM management on osa meidän arkea jo nyt - tästä on hyvä petrata"
  • "Herättänyt kannattavuusajatteluun ja siihen että tämä on nyt meistä kiinni, jokaisesta jotta selvitään kuiville"
  • "Itselleni ajatusta siitä, että olemme oikealla tiellä ja tehneet oikeita asioita sekä kykyä nähdä parantamisen paikkoja. Tiimeissä tekemisen tahtotila ja opittujen asioiden käyttöönottoa, esim. myyntipuheet"
  • "Asioiden jalkauttaminen työyhteisöön on tärkeää ja vaatii tekemistä, mutta näkyy varmasti työn tuloksissa. Hyödyllistä oli myös tutustua kolleegoihin ja vaihtaa ajatuksia sekä verrata kokemuksia"

Kysy lisää:

Myyntipäällikkö Timo Moilanen, puh. 040 488 7194, timo.moilanen(at)haaga-helia.fi

Hotellinjohtaja Eija Martikainen, Anttolanhovi, eija.martikainen@anttolanhovi.fi

Hotellinjohtaja Anna Paakkari, Hotelli Lasaretti, anna.paakkari@lasaretti.com

Lisätietoa valmennuksista: