Olet täällä

Valtiovarainministeriö palkittiin vuoden työharjoittelupaikkana

12.02.2020
Valtiovarainministeriö palkittiin vuoden työharjoittelupaikkana

Suomen valtiovarainministeriölle myönnettiin Vuoden työharjoittelupaikka -kunniakirjan Haaga-Helian Pasilan kampuksella keskiviikkona järjestetyssä Duuniin.net 2020 -tapahtuman yhteydessä.

Tämän vuotisen kunniakirjan yhtenä myöntämisperusteena oli muun muassa ministeriön pitkään jatkunut yhteistyö Haaga-Helian ammattikorkeakoulun kanssa.

Valtiovarainministeriön kehittämispäällikkö Pilvi Pellikka on kunniakirjasta hyvillään.

— Olemme iloisia, että saamme vastaanottaa tämän hienon tunnustuksen. On mahtavaa päästä tarjoamaan opiskelijoille tilaisuuksia tehdä heidän opintojensa mukaisia töitä, ja mikä parasta, samalla opin myös itse uutta, hän sanoo.

Pellikan mukaan monet ministeriössä harjoitelleet opiskelijat ovat myöhemmin työllistyneet tehtäviin valtiovarainministeriössä tai muualla valtioneuvostossa. Samalla hän muistuttaa, että ministeriö tarjoaa myös mahdollisuuksia opinnäytetöiden tekemiseen.

— Pyrimme aina huomioimaan harjoittelijan omat kiinnostuksen kohteet, joiden perusteella etsimme hänelle sopivia vaihtoehtoja, jotka hyödyttävät samaan aikaan myös ministeriön työtä, hän jatkaa.

Valtiovarainministeriö työllistää kokoonsa nähden huomattavan määrän harjoittelijoita ja sen tarjoamat monipuoliset työtehtävät ovat osoittautuneet erityisen pidetyiksi opiskelijoiden keskuudessa.

Yksi positiivista sanomaa levittävistä opiskelijoista on Haaga-Helialta hallinto- ja kehittämistoimen assistenttiharjoittelijaksi päässyt Jenna Koskinen, joka aloitti ministeriössä harjoittelunsa kuluvan vuoden alussa.

Koskisen mukaan parasta hänen työssään on sen monipuolisuus sekä mielenkiintoiset ja haastavat työtehtävät.

— Tunnustan yllättyneeni ministeriön rennosta työilmapiiristä, sillä oletin sen olevan hieman jäykempi tai vähintäänkin vakavamielinen, hän naurahtaa.

Ministeriötä ylistettiinkin juuri sen tarjoamien työtehtävien merkityksellisyydestä, yleisestä kiinnostavuudesta sekä hyvästä työilmapiiristä, vaikka myös tarjotut opinnäytetyömahdollisuudet keräsivät kehuja.

Vuoden työharjoittelupaikka -perusteluita kerätään Haaga-Helian työharjoittelukoordinaattoreilta, lehtoreilta ja opiskelijoilta. Haaga-Helia myöntää vuosittaisen kunniankirjan yhteistyössä opiskelijakunta Helgan kanssa.

Kunniakirjan jakoi Helgan puheenjohtaja Iida Tervo sekä Haaga-Helian ura- ja rekrytointipalvelujen projektipäällikkö Jukka Väyrynen.