Olet täällä

Vainu on Suomen paras myyntiorganisaatio 2017

13.03.2018
Vainu on Suomen paras myyntiorganisaatio 2017

Ohjelmistoyhtiö Vainu on valittu vuoden 2017 Suomen parhaaksi myyntiorganisaatioksi. Valinnan perusteina olivat Vainun aktiivinen ja asiakaslähtöinen ote myynnin, markkinoinnin ja innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseen. Voittajan valitsi alan huippuammattilaisista koostuva palkintoraati, johon kuuluu aiempien vuosien voittajayritysten myynti- ja markkinointijohtajia. 

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävän Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailun tavoitteena on edistää myyntikulttuuria ja lisätä myyntityön arvostusta Suomessa. Osallistujat kaikille yrityksille avoimeen kilpailuun kerätään verkossa annettavien yritysehdotusten perusteella. Suomen parhaan myyntiorganisaation arviointi tehdään ketterään myynnin xRay-analyysiin perustuen. Aiempina vuosina voittoa ovat juhlineet Asiakastieto (2016), 3 Step IT (2015), Elisa Yritysasiakkaat (2014), Canon (2013), SKF (2012), DHL Express (2011) ja Martela Suomi (2010). Kilpailun järjestämisestä vastaa tulevina vuosina Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Palkinnon otti Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa tänään tiistaina vastaan Vainun toimitusjohtaja Mikko Honkanen, joka lausui julkistustilaisuudessa seuraavaa: ”Perimmäinen syy myyntiorganisaation menestykselle on se, että meillä on hyvä tiimi myyntiä tekemässä. Myynti ja markkinointi pelaavat saumattomasti yhteen. Myynnillämme on oma pelikirja, playbook kuten urheilussa. Pelikirjassa meillä on myyntitilanteisiimme modernit työkalut ja pelisäännöt. Lähtökohtana on tietysti hyvä tuote, jota on helppo myydä ja joka istuu hyvin kohderyhmään.”

”Vainun ote myyntiin, markkinointiin ja asiakastyöhön on energinen. Innovatiivinen ja kehittyvä ratkaisu on ripeän kasvun peruskivi. Panostus osaamisen kehittämiseen on merkittävää ja kasvu mahdollistaa henkilöstölle kiinnostavia kansainvälisiä urapolkuja. Vainu on tasaisesti vahva kaikilla myynnin ja markkinoinnin osa-alueilla. Startup-yrityksen kasvu on toteutunut hyvän kassavirran avustamana”, totesi voittajavalinnan suorittaneen ohjausryhmän puheenjohtaja Tarmo Kekki.

Valintaa tehdessään palkintoraati haastatteli finaalin asiakkaita: ”Vainu on kumppani, joka kuuntelee aidosti tarpeitamme ja oppii samalla itse. Heistä on ollut meille välitöntä hyötyä, suosittelen”, kommentoivat palautteessaan yrityksen asiakkaat.

”Olemme Haaga-Heliassa tutkineet myynnin murrosta hankkeissamme, joissa on ollut mukana useita yrityksiä eri toimialoilta. Talous on muuttumassa yhä vankemmin tuotevetoisesta palveluvetoisempaan yhteiskuntaan, mikä edellyttää maassamme myynnin suunnanmuutosta. Älä tarjoa asiakkaalle valmiita kotitoimistolla suunniteltuja ratkaisuja, vaan kysele, kuuntele, ideoi, ehdota vaihtoehtoja ja luo asiakkaan kanssa uutta yhdessä ja tue häntä senkin jälkeen, kun sopimukset on allekirjoitettu. Haaga-Heliassa on Suomen vanhin, vuonna 2007 perustettu myyntityön koulutusohjelma ja paljon uniikkia osaamista myynnistä.  Palveluyhteiskunnassa kaikkien täytyy ymmärtää myynnin ja palvelun merkitys ja osata myydä. Se on keskeinen työelämätaito”, sanoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulun vararehtori Minna Hiillos.

Kasvuyritys Vainu on vuonna 2014 toimintansa aloittanut ohjelmistoyhtiö, jonka B2B-yritysten myyntitiimeille kehitettyä sovellusta käyttää lähes 2,000 yritystä Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Vainu auttaa myyjiä uusien myyntimahdollisuuksien löytämisessä ja tunnistamisessa. Sovellus perustuu modernille yritystietokannalle, jossa on tällä hetkellä jo yli 150 miljoonaa yritystä ympäri maailman. Vainulla on toimistot Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Amsterdamissa ja New Yorkissa ja ilman ulkopuolista rahoitusta kasvaneen yrityksen henkilöstömäärä on nykyisin 150. Vuonna 2017 yrityksen liikevaihto kolminkertaistui kuuteen miljoonaan euroon edellisvuodesta. Henkilöstön määrä myös kolminkertaistui 150:een viimeisen vuoden aikana.

Lisätietoja: 
Tarmo Kekki, Suomen Paras Myyntiorganisaatio Oy, Myynti & Markkinointi Forumin puheenjohtaja, puh. 040 728 4720
Mikko Honkanen, Vainu, toimitusjohtaja, puh. 040 833 0181
Minna Hiillos, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, vararehtori, puh. 050 583 9521