Olet täällä

Ura aluilleen – mentorointiohjelmasta uusia ajatuksia urasuunnitteluun

28.08.2018
Ura aluilleen – mentorointiohjelmasta uusia ajatuksia urasuunnitteluun

Mentorointitoiminta tuo työelämän opiskelijaa lähelle ja antaa alumneille mahdollisuuden osallistua oman korkeakoulun toimintaan valmistumisen jälkeenkin.

- Työelämässä ei pääse eteenpäin omin avuin, vaan kaikki tarvitsevat sparrausta. Mentoroinnin yksi parhaista puolista on päästä puhumaan omista työelämähaaveistaan jonkun kanssa luottamuksellisesti. Ja saada samalla arvokkaita työelämäkontakteja, kiteyttää Haaga-Helian uuden mentorointiohjelman toinen vetäjä Minna Sütö.

Sütö tietää mistä puhuu. Hän on itse ollut mentoroitavana ja vetänyt mentorointiohjelmia, toiminut yritysvalmentajana ja johdon sekä esimiesten ohjaajana. Haaga-Helian alumnina hänen oli luontevaa ottaa vetääkseen mentorointiohjelmaa myös siellä.

Opiskelujen aikana järjestettävän mentorointiohjelman kautta mentoroitavat pääsevät kurkistamaan työelämään, puhumaan omista urahaaveistaan, tutustumaan uusiin ihmisiin, verkostoitumaan ja samalla oppimaan itsestään. Mentorointi sopii opintojensa alkuvaiheissa oleville yhtä hyvin kuin viimeisen vuoden opiskelijoille. Mukaan lähteviltä opiskelijoilta odotetaan avointa mieltä, halua kehittyä ihmisenä ja sitoutumista olemaan mukana ohjelman loppuun asti.

Verkostoitumista, omien tavoitteiden kirkastamista ja hauskoja hetkiä

Mentorointi lähtee siitä, että jokaiselle mentoroitavalle etsitään juuri hänen tarpeisiinsa ja koulutusalaansa sopiva mentori. Tästä syystä niin mentoroitavien kuin mentoriksi tahtovienkin tulee täyttää motivaatiokirje, jonka avulla yritetään saattaa oikeat ihmiset yhteen.

Haaga-Helian mentorointiohjelma kestää kerrallaan vuoden ja sisältää niin yhteisiä tapaamisia kaikkien mentorointiparien kuin kahdenkeskisiä tapaamisia oman mentorin kanssa.

- Mentorointi perustuu avoimuuteen ja luottamukseen. Tärkeintä on löytää opiskelijalle sellainen mentori, jonka työkokemus tukee opiskelijan omia tarpeita ja mielenkiinnon kohteita. Haaga-Helia on siitä onnellisessa asemassa, että meidän mentorointiohjelmaan mukaan on saatu laaja joukko alumneja monelta eri alalta, Minna Sütö summaa.

- Meillä on ihan huippuja tyyppejä mentoreina! Joten hyödyn lisäksi luvassa on paljon hauskoja hetkiä, Sütö innostuu.

 Mentorointi ei ole hyödyllinen pelkästään mentoroitavalle, vaan myös mentori saa ohjelmasta paljon. Kaikki mentorit osallistuvat mentorointivalmennukseen ja heitä tuetaan mentorointityössä vuoden aikana.

- Kun käy kahden kesken keskusteluja mentoroitavan kanssa ja analysoi hänen kanssaan työelämää, tulee samalla oppineeksi itsekin, kiteyttää Minna Sütö.

 

Haaga-Helian opiskelija, haluatko mentorointiohjelmaan mukaan? Lue lisää ja täytä hakemus 16.9. mennessä

Alumni, haluatko mukaan toimintaan? Mentorointi on tärkeä osa Haaga-Helian alumniyhteistyötä. Haaga-Heliassa toimintaa koordinoi Eva Loippo-Sännälä (eva.loippo-sannala(at)haaga-helia.fi). Ota rohkeasti yhteyttä!