Olet täällä

Turvallinen paluu kampuksille onnistuu yhteistyöllä – Tutustu Haaga-Helian syksyn toimenpiteisiin

30.07.2020
Turvallinen paluu kampuksille onnistuu yhteistyöllä – Tutustu Haaga-Helian syksyn toimenpiteisiin

Haaga-Helia ammattik­­­orkeakoulun kampukset avattiin kesäkuussa rajoitetusti ja samalla alkoi valmistautuminen syyslukukauteen. Elokuussa tapahtuva paluu kampuksille tullaan toteuttamaan niin kutsutulla yhdistelmämallilla.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kampukset avattiin kesäkuussa rajoitetusti ja samalla alkoi valmistautuminen syyslukukauteen.

Tavoitteenamme on normalisoida ammattikorkeakoulun toimintaa mahdollisimman paljon ja purkaa samalla käytössä olevia rajoituksia siten, kun se on turvallisuus ja viranomaisten määräykset ja suositukset huomioiden mahdollista.

Turvallinen paluu kampuksille tulee onnistumaan vastuullisella yhteistyöllä. Haaga-Helian keskeiset turvallisuustoimenpiteet COVID-19 riskin ehkäisemiseksi ja minimoimiseksi perustuvat suojaetäisyyksien mahdollistamiseen ja varmistamiseen, tehostettuun hygieniaan sekä siivoukseen.

Lähiopetuksessa etusijalla tulevat olemaan 1. vuoden opiskelijat, joiden tuentarve on selkeästi suurin. Mitä taas tulevien opiskelijoiden orientaatioviikkoihin tulee, niin myös ne tullaan toteuttamaan lähtökohtaisesti yhdistelmämallilla.

Ravintola- ja kahvilatoiminta pyritään avaamaan turvamääräykset huomioiden. Ravintolapaikat joudutaan puolittamaan, eivätkä kaikki ravintolat ole välttämättä normaalisti auki. Tästä johtuen lounastaminen tullaan porrastamaan kampuskohtaisesti myöhemmin julkaistavien erillisohjeiden mukaan.

Haaga-Helian opiskelijoiden töihin tai opintoihin liittyvät ulkomaanmatkat voivat tulle kyseeseen kansalliset ja kansainväliset turvamääräykset huomioiden.

Turvallinen paluu kampuksille

Syyslukukausi tullaan aloittamaan niin kutsutulla yhdistelmämallilla, jossa opiskelu ja työskentely tapahtuu sekä etänä että kampuksilla. Kampuksilla tullaan sallimaan enintään noin puolet henkilöstöstä ja opiskelijoista yhtäaikaisesti.

Elokuussa käyttöön otettava yhdistelmämalli takaa jokaiselle vähintään metrin (1) suojaetäisyyden toteutumisen.  Haaga-Helia vaatii, että jokaisen kampuksella asioivan tulee noudattaa suojaetäisyyksiä niin hisseissä luokka-, neuvottelu- ja työhuoneissa kuin henkilöstön taukotiloissa ja ravintoloissakin.

Haaga-Helia tulee jatkamaan tehostettua siivousta, jonka yhteydessä siivoojat pyyhkivät pöydät päivittäin niin työ- kuin oppimistiloissakin. Myös WC-tilojen tehostettua siivousta jatketaan.

Jokaisen tulisi silti muistaa, että meillä kaikilla on myös itsellämme tärkeä rooli ja vastuu yhteisestä turvallisuudestamme.

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että meistä jokainen on velvollinen huolehtimaan työvälineidemme puhtaudesta ja välttämään työpisteiden vaihtelua, jotta riskit voitaisiin minimoida ja mahdolliset leviämiset estää.

Haaga-Helian yksiköt ja kampukset tulevat päättämään itsenäisesti tarkoituksenmukaisesta toteutuksesta etä- ja kampustyöskentelyn suhteen.

Terveys ja riskiryhmät

Jokaiselle on varmasti itsestään selvää, että kampuksilla asioidaan vain terveenä. Myös riskiryhmäläisten tulisi mahdollisuuksien mukaan välttää opiskelua kampuksilla sekä keskustella tilanteestaan opinto-ohjaajan ja opintojaksosta vastaavan henkilön kanssa.

Kyseinen ohje koskee myös henkilöitä, joiden taloudessa asuu riskiryhmäläinen.

Milloin voit tulla kampuksille?

  • Hengitystieinfektioon sairastumisesta tai koronaepäilystä on kulunut vähintään 7 vrk ja oireettomuutesi on jatkunut kolmen vuorokauden ajan.
  • Sinulla tai samassa taloudessa asuvan henkilön todennetusta koronavirukseen sairastumisesta on kulunut 14 vrk ja tämän lisäksi sinä tai kyseinen henkilö on ollut oireeton kolmen päivän ajan.
  • Et ole oleskellut viimeisen 14 päivän aikana samassa tilassa koronaan sairastuneen kanssa.​

Sairauden tai jonkin muun edellämainitun tilanteen sattuessa suosittelemme noudattamaan THL:n ohjeita.

Lisää tietoa aiheesta

Haaga-Helia on muodostanut palvelujohtaja Kari Salmen vetämän koronatyöryhmän, johon kuuluvat hänen lisäkseen henkilöstöjohtaja Hanna Ilmonen, vararehtori Minna Hiillos sekä kampusten edustajina olevat kampusvastaavat.

Koronatyöryhmä varautuu tilanteen nopeisiinkin muutoksiin ja päivittää ammattikorkeakoulun syyslukukauden linjauksia viimeistään 21.8. jälkeen, mutta tarvittaessa myös aikaisemminkin.

Lisää tietoa syyslukukauden aloituksesta ja tulevasta elokuusta tullaan jakamaan kuluvan kesän aikana.