Olet täällä

Ruka Nordic -maailmancup odottaa – Porvoon matkailun opiskelijoiden ryhmä valmiina kisajärjestelyihin

06.11.2018
Ruka Nordic -maailmancup odottaa – Porvoon matkailun opiskelijoiden ryhmä valmiina kisajärjestelyihin

Haaga-Helian Porvoo Campuksen matkailun opiskelijoiden 30-henkinen ryhmä lähtee 7. marraskuuta kenttäjaksolle järjestämään hiihdon maailmancupin avauskisaa Kuusamon Rukalle. Varsinainen kisaviikonloppu on 23.–25. marraskuuta, mutta restonomiopiskelijoiden työmatka Rukalle kestää yli kolme viikkoa. Tähän sisältyy niin kisojen promootiotapahtumien järjestämistä ympäri Koillismaata kuin myös erilaisten kisapalveluiden rakentamista, ylläpitoa sekä asiakaspalvelua.

Jopa 100 miljoonaa television katsojaa ympäri maailman, 20 000 tuhatta kisavierasta, 700 urheilijaa ja joukkueiden jäsentä, 400 median edustajaa ja 700 talkoolaista – kaikkea tätä on Ruka Nordic, pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupin avaustapahtuma Kuusamon Rukalla. Kisaviikonlopun aikana on ohjelmassa kahdeksan kilpailua maastohiihdossa, mäkihypyssä sekä yhdistetyssä.

Haaga-Helian opiskelijaryhmällä on tärkeä rooli kisojen onnistumisessa. Opiskelijat ovat valmistautuneet kisajärjestelyihin ja työtehtäviinsä koko syksyn ajan tärkeänä osana opintojaan. Ennen kisoja opiskelijat jalkautuvat Koillismaan Osuuskaupan myyntipisteisiin markkinoimaan tapahtumaa erilaisin aktiviteetein. Samanaikaisesti ryhmä pääsee konkreettisesti rakentamaan kisoissa tarvittavia palvelupisteitä.

Varsinaisen kisaviikon aikana Porvoon restonomiopiskelijat osallistuvat kisojen monipuolisen ravintolamaailman pyörittämiseen sekä huolehtivat urheilijoiden, toimitsijoiden ja kisahenkilökunnan hyvinvoinnista attasea- ja akkreditointitoimistossa. Osalla opiskelijoista on tärkeä rooli avustaa monisatapäistä median edustajien joukkoa.

Opiskelijoille osallistuminen Ruka Nordic -maailmancupin järjestämiseen tarjoaa aitiopaikan saada tietoa ja käytännön kokemusta kansainvälisten tapahtumisen järjestämisestä. Tämä projekti on tarjonnut meille opiskelijoille ainutlaatuisen tilaisuuden päästä tutustumaan tällaisen globaalin urheilutapahtuman organisointiin ja valmisteluun. Kaikki odottavat jo innolla käytännön toimiin pääsemistä, toteavat ryhmän opiskelijaprojektipäälliköt Jutta Rinneranta ja Ronja Soinio kuin yhdestä suusta.

Lisätiedot: Antti Petteri Kurhinen, lehtori. Haaga-Helia, Porvoo, tel. +358 40 488 7210, antti.kurhinen@haaga-helia.fi

Kuva: Antti Petteri Kurhinen