Olet täällä

Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulut tarjoavat kriisiapua matkailu- ja ravintola-alalle

02.06.2020
Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulut tarjoavat kriisiapua matkailu- ja ravintola-alalle

 

Uudenmaan liitto, logoPääkaupunkiseudun kolmen ammattikorkeakoulun liittouma 3AMK - Haaga-Helia, Metropolia ja Laurea – tarjoaa maksuttomia koulutus- ja coaching-palveluja pandemiakriisistä pahasti kärsineille matkailu- ja ravintola-alan yrityksille. Korkeakoulut saivat yhteishankkeelleen UKRI-kriisirahoitusta Uudenmaan liitolta.

Kolmen ammattikorkeakoulun SUN – 3AMK Sparraa Uuteen Nousuun -hankkeessa yrityksille laaditaan osaamisen kehittämissuunnitelma, jonka pohjalta tarjotaan erilaisia maksuttomia koulutusvaihtoehtoja. Lisäksi hankkeeseen osallistujille räätälöidään yrittäjän jaksamista ja osaamista tukeva coaching-prosessi, johon kuuluu sekä yksilöllistä että ryhmävalmennusta.

Yritysten tukemisen ohella hankkeessa kerätään tutkimustietoa kriisin vaikutuksista koko toimialalle. Samalla kootaan hyviä käytänteitä kriisiajassa selviytymiseen ja tulevan liiketoiminnan kehittämiseen.

Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulut pitävät tärkeänä alueen yritysten tukemista kansainvälisen pandemiakriisin aikana.

”Kireästä valmisteluaikataulusta huolimatta asiantuntijat kaikissa kolmessa ammattikorkeakoulussa lähtivät innolla mukaan. Haluamme tukea yrityksiä tekemällä jotakin konkreettista omilla vahvuusalueillamme koulutuksessa, valmennuksessa ja tutkimuksessa, joten motivaatio on korkealla”, sanoo hankkeen projektipäällikkö, yliopettaja Marjaana Mäkelä Haaga-Heliasta.

Hanketta koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja erityisesti Haagan restonomikampus. Hanketta tukevat Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry ja Suomen matkailualan liitto SMAL ry. Mukana on myös Haaga-Helian yrittäjyysohjelma StartUp School. SUN-hanke käynnistyy kesäkuun alussa ja päättyy helmikuussa 2021. Valmennukset ja koulutukset alkavat alkusyksystä.

Hakuaikaa valmennukseen jatketaan lomakauden vuoksi 17.7. asti.


Hakuohjeet SUN-hankkeeseen osallistumiseksi

Hankkeessa tarjotaan Uudenmaan liiton UKRI-rahoituksen tuella alueen marata-alan yrittäjille ja heidän henkilöstölleen maksuttomasti

  1. Yrittäjän jaksamista ja osaamista tukeva coaching-palvelu, jota tukee halukkaille myös verkostomainen ryhmäcoaching
  2. Koulutusta avoimen amk:n tarjonnasta kolmessa järjestävässä ammattikorkeakoulussa
  3. Mahdollisuus osallistua koronakriisin vaikutuksia selvittävään tutkimukseen.

Coaching-osuus on tarkoitettu yrittäjille ja yksilötapaamisia on minimissään kolme kertaa. Valmennus kestää koko hankkeen ajan.  Koulutukseen voi osallistua yrittäjän lisäksi tai sijaan myös yrityksen muu henkilöstö.

Hakemuksen tekee yrittäjä

Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen sun@haaga-helia.fi viimeistään 17.7.2020. Hakemuksen tulee sisältää seuraavat tiedot:

  • Lyhyt perustelu miksi haluat yrityksesi mukaan hankkeeseen
  • Yrityksen perustiedot: nimi, toimiala, henkilöstön määrä, yhteystiedot sekä Y-tunnus
  • Ilmoita, jos yrityksesi on MaRa ry:n jäsen.

SUN-hanke kestää helmikuun loppuun 2021. Osallistujien määrä on rajoitettu ja mukaan päässeille ilmoitetaan 3.8.2020 mennessä.

Lisätietoja:
Marjaana Mäkelä
marjaana.makela@haaga-helia.fi

Oskari Vesterinen
oskari.vesterinen@laurea.fi

Leena Unkari-Virtanen
leena.unkari-virtanen@metropolia.fi