Olet täällä

OKM lahjoittaa 4 miljoonaa Five Stars -korkeakoulujen koodarikoulutuksiin

21.12.2018
OKM lahjoittaa 4 miljoonaa Five Stars -korkeakoulujen koodarikoulutuksiin

Haaga-Helian ja neljän muun korkeakoulun Five Stars -yhteishankkeelle lahjoitetaan yhteensä 4 miljoonaa euroa koodarikoulutuksiin. Lisäksi hankkeelle myönnettiin 1,8 miljoonaa euroa strategiarahaa seuraavalle kahdelle vuodelle.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on osoittanut merkittävän lahjoituksen Haaga-Helian, Hämeen ammattikorkeakoulun, Laurean, Xamkin ja Metropolian yhteistyöhankkeelle, Five Stars – jatkuva oppiminen rakentaa osaavampaa Suomea. Yhteensä 4 miljoonaan euron lahjoitus on tarkoitettu korkeakoulujen koodarikoulutusten kehittämiseen.

Lahjoitus on osa useammalle korkeakoululle myönnettyä 19 miljoonan euron erityisavustusta, jonka tavoitteena on vastata koodarien työvoimapulaan. OKM:n mukaan ohjelmisto-osaajien saatavuus on noussut esiin Suomen kriittisenä menestystekijänä. Osaavan työvoiman saamisen vaikeudet heikentävät ohjelmisto- ja ICT-palvelualan kasvumahdollisuuksia. Myönnetyillä lahjoituksilla voidaan tarjota koulutusta yli 10 000 opiskelijalle jo ensi vuonna.

Nopeavaikutteiset koulutushankkeet on tarkoitus toteuttaa tiiviissä yhteistyössä alueen työelämän ja ely-keskusten sekä alueen työvoimahallinnon kanssa. Koulutukset käynnistyvät vuonna 2019.

Hallitus teki päätöksen yhteensä 30 miljoonan lisärahoituksesta korkeakouluille vuoden 2018 I ja II lisätalousarviossa.