Olet täällä

Ohjeita AMK-valintakokeisiin osallistuville: toisen vaiheen koe Pasilan kampuksella 23.6 ja 24.6

04.06.2020
Ohjeita AMK-valintakokeisiin osallistuville: toisen vaiheen koe Pasilan kampuksella 23.6 ja 24.6

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään kesäkuussa kaksivaiheisena. Toisen vaiheen valintakokeeseen kutsutaan ne hakijat, jotka ovat saaneet eniten pisteitä 4.6.2020 pidetyssä digitaalisessa etäkokeessa. Kutsut valintakokeen toiseen vaiheeseen lähetetään kesäkuun puolessa välissä.

Haaga-Helia järjestää lähikokeita Pasilan kampuksella kaksi kertaa päivässä tiistaina 23.6 ja keskiviikkona 24.6.

Tieto tarkasta koepäivästä, koeajasta, henkilökohtaisesta saapumisajasta kampukselle ja luokkatilasta, jossa koe suoritetaan, lähetään sähköpostitse valintakoekutsun yhteydessä. Valintakoekutsu lähetetään 16.6.

Pyydämme hakijoita noudattamaan henkilökohtaista saapumisaikaa, joka on ilmoitettu pääsykoekutsussa ja saapumaan kampukselle portaittaisesti. Huomioithan jo rakennuksen ulkopuolella kahden metrin turvavälin muihin hakijoihin ja henkilökuntaan.

Kokeessa testataan hakijoiden korkeakouluvalmiuksia, eikä siihen ole ennakkomateriaalia.

Valintakoe tehdään omalla kannettavalla tietokoneella valvotusti Haaga-Helian ammattikorkeakoulun tiloissa Pasilan kampuksella (Ratapihantie 13, 00520 Helsinki). Varmista, että sinulla on koepäivänä käytössäsi laitevaatimukset täyttävä tietokone.

Toimi näin saapuessasi Pasilan kampuksella järjestettävään lähikokeeseen:

 • Saavu Pasilan kampukselle valintakoekutsun yhteydessä ilmoitettuna ajankohtana oman tietokoneesi ja voimassa olevan virallisen henkilöllisyystodistuksen kanssa. Ota mukaan myös saamasi valintakoekutsu, josta näet oman koetilasi tiedot. Tulet saamaan 18.6.2020 sähköpostilla QR-koodin, ota myös se mukaan.
 • Älä ota kokeeseen mukaan mitään ylimääräistä. Jätä muun muassa älykello kotiin.
 • Hakijat muodostavat Pasilan kampuksen pääoven ja takaoven ulkopuolille jonot, joissa tulee huomioida kahden metrin turvaväli toisiin jonossa oleviin hakijoihin. Ovista päästetään sisään kerrallaan noin 40 hakijaa. Hakijat ohjataan suoraan omaan koetilaan.
 • Jos luokkasi on 4-8 kerroksissa, voit käyttää hissiä. Jos luokkasi on 2-3 kerroksissa, kulje portaita pitkin.
 • Luokassa hakijat ohjataan omille paikoilleen istumaan. Luokkatiloissa on huomioitu kahden metrin turvaväli toisiin hakijoihin.
 • Valvoja tarkistaa hakijan henkilöllisyyden, kun hakija on istuutunut omalle paikalleen.
 • Oma puhelin tulee sammuttaa kokonaan kokeen ajaksi ja laittaa pöydälle näkyviin. Avaa oma tietokoneesi ja seuraa valvojan antamia ohjeita.

Valintakoe ja tartuntojen torjunta:

 • Ota mukaan oma nenä-suusuojain ja käsineet, joita käytät saapuessasi rakennukseen ja koetilanteen aikana. Henkilökunta käyttää myös nenä-suusuojaimia ja käsineitä.
 • Mikäli saavut valintakokeeseen joukkoliikennevälineellä, pidä vähintään 1 metrin (mielellään 2 metrin) turvaväli kanssamatkustajiin.
 • Pese kädet lämpimällä vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan.
 • Jos et voi pestä käsiäsi, käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta. Pasilan kampuksella on tarjolla käsidesiä, jota suosittelemme käyttämään sekä saapuessasi rakennukseen että sieltä poistuessasi.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihaan, älä käsiisi.
 • Käytä tarvittaessa näppäimistöpyyhkeitä, niitä on tarjolla koepaikalla.
 • Koetiloihin on tilattu tehostettu siivous.
 • Pasilan kampuksen aulasta löytyy ensiapupiste.

Usein kysytyt kysymykset ja lisäohjeita:

Mitä teen, jos olen ollut sairaana ennen valintakoetta?

Voit osallistua valintakokeeseen, jos olet ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta ja oireiden alusta on kulunut kaksi viikkoa.

Mitä teen, jos sairastun?

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen.

Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai jokin muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.

Mitä teen, jos kuulun riskiryhmään?

Jos kuulut riskiryhmään, keskustele valintakokeeseen osallistumisesta hoitavan lääkärisi kanssa.

Lisätietoa riskiryhmistä

Haaga-Helia sijoittaa hakijat luokkiin väljästi, huomioiden kahden metrin turvavälin.

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Jos olet hakenut AMK-valintakokeeseen yksilöllisiä järjestelyitä ja olet saanut tähän päätöksen jostakin muusta ammattikorkeakoulusta kuin Haaga-Heliasta, niin toimita päätös Haaga-Helian hakijapalveluihin sähköpostitse viimeistään 17.6.2020 klo 12. Jos sinulle on myönnetty lisäaikaa tai kuvattomat tehtävät, niin tätä tietoa ei tarvitse toimittaa erikseen. 

Mikäli olet toimittanut 8.4.2020 klo 15.00 mennessä johonkin toiseen ammattikorkeakouluun yksilöllisten järjestelyiden hakemuksen rauhallisesta koetilasta tai muusta yksilöllisestä koejärjestelystä, mutta et ole saanut hakemukseesi vastausta, otathan yhteyttä Haaga-Helian hakijapalveluihin sähköpostitse viimeistään 17.6.2020 klo 12.

Muuta huomioitavaa

Pasilan kampuksen kahvio on suljettu, mutta voit halutessasi ottaa valintakokeeseen mukaan jotakin pientä välipalaa.

Lisää tärkeitä ohjeita löydät Ammattikorkeakouluun.fi -sivulta.

Onnea kokeeseen!

Hakijapalvelut
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

puh. 0400 230409
s-posti: hakijapalvelut@haaga-helia.fi