Olet täällä

Ohjeita AMK-valintakokeisiin osallistuville: koe Pasilan kampuksella 26.-28.10. ja Porvoon kampuksella 28.10.

08.09.2020
Ohjeita AMK-valintakokeisiin osallistuville: koe Pasilan kampuksella 26.-28.10. ja Porvoon kampuksella 28.10.

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään lähikokeena lokakuun viimeisellä viikolla. Kaikki hakukelpoiset hakijat voivat lähtökohtaisesti osallistua AMK-valintakokeeseen. Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.

Hakulomakkeella valitset itsellesi sopivan valintakoepaikan ja -ajan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Saat noin viikkoa ennen valintakoetta viestin, jossa on vielä tieto valitsemastasi koepaikasta ja -ajasta sekä luokkatilasta. Tuossa viestissä on myös QR-koodi, jota tarvitset koepäivänä. Hakulomakkeella tekemäsi ilmoittautuminen on sitova, eikä sitä voi myöhemmin muuttaa.

Pyydämme hakijoita saapumaan kampukselle portaittaisesti seuraavan ohjeen mukaisesti:

 • Pasilan aamupäivän koe: Jos sukunimesi alkaa A-L kirjaimilla, saavu paikalle klo 8:00. Jos sukunimesi alkaa M-Ö kirjaimilla, saavu paikalle klo 8:20.
 • Pasilan iltapäivän koe: Jos sukunimesi alkaa A-L kirjaimilla, saavu paikalle klo 13:00. Jos sukunimesi alkaa M-Ö kirjaimilla, saavu paikalle klo 13:20.
 • Porvoon aamupäivän koe: saavu paikalle klo 8:00.

Huomioithan jo rakennuksen ulkopuolella kahden metrin turvavälin muihin hakijoihin ja henkilökuntaan.

Kokeessa testataan hakijoiden korkeakouluvalmiuksia, eikä siihen ole ennakkomateriaalia.

Valintakoe tehdään omalla kannettavalla tietokoneella valvotusti Haaga-Helian ammattikorkeakoulun tiloissa Pasilan kampuksella (Ratapihantie 13, 00520 Helsinki) tai Porvoon kampuksella (Taidetehtaankatu 1, 06100 Porvoo). Varmista, että sinulla on koepäivänä käytössäsi laitevaatimukset täyttävä tietokone.

Toimi näin saapuessasi Pasilan tai Porvoon kampuksella järjestettävään lähikokeeseen

 • Saavu Pasilan kampukselle pyydettynä ajankohtana oman tietokoneesi ja voimassa olevan virallisen henkilöllisyystodistuksen kanssa. Ota mukaan myös sähköpostilla saamasi QR-koodiviesti.
 • Älä ota kokeeseen mukaan mitään ylimääräistä. Jätä muun muassa älykello kotiin.
 • Hakijat muodostavat kampuksen ovien ulkopuolille jonot, joissa tulee huomioida kahden metrin turvaväli toisiin jonossa oleviin hakijoihin. Ovista päästetään sisään kerrallaan noin 40 hakijaa. Hakijat ohjataan suoraan omaan koetilaan.
 • Jos luokkasi on 4-8 kerroksissa, voit käyttää hissiä. Jos luokkasi on 2-3 kerroksissa, kulje portaita pitkin.
 • Luokassa hakijat ohjataan omille paikoilleen istumaan. Luokkatiloissa on huomioitu 1,5 metrin turvaväli toisiin hakijoihin.
 • Valvoja tarkistaa hakijan henkilöllisyyden, kun hakija on istuutunut omalle paikalleen.
 • Oma puhelin tulee sammuttaa kokonaan kokeen ajaksi ja laittaa pöydälle näkyviin. Avaa oma tietokoneesi ja seuraa valvojan antamia ohjeita.

Valintakoe ja tartuntojen torjunta:

 • Ota mukaan oma nenä-suusuojain ja käsineet, joita käytät saapuessasi rakennukseen ja koetilanteen aikana. Henkilökunta käyttää myös nenä-suusuojaimia ja käsineitä.
 • Mikäli saavut valintakokeeseen joukkoliikennevälineellä, pidä vähintään 1 metrin (mielellään 2 metrin) turvaväli kanssamatkustajiin.
 • Pese kädet lämpimällä vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan.
 • Jos et voi pestä käsiäsi, käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta. Pasilan kampuksella on tarjolla käsidesiä, jota suosittelemme käyttämään sekä saapuessasi rakennukseen että sieltä poistuessasi.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihaan, älä käsiisi.
 • Käytä tarvittaessa näppäimistöpyyhkeitä, niitä on tarjolla koepaikalla.
 • Koetiloihin on tilattu tehostettu siivous.
 • Pasilan ja Porvoon kampuksen aulasta löytyy ensiapupiste.

Usein kysytyt kysymykset ja lisäohjeita:

Mitä teen, jos olen ollut sairaana ennen valintakoetta?

Voit osallistua valintakokeeseen, jos olet ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta ja oireiden alusta on kulunut kaksi viikkoa.

Mitä teen, jos sairastun?

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen.

Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai jokin muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.

Mitä teen, jos kuulun riskiryhmään?

Jos kuulut riskiryhmään, keskustele valintakokeeseen osallistumisesta hoitavan lääkärisi kanssa.

Lisätietoa riskiryhmistä

Haaga-Helia sijoittaa hakijat luokkiin väljästi, huomioiden kahden metrin turvavälin.

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Yksilöllisten järjestelyjen hakemus on toimitettava liitteineen viimeistään 23.9.2020 klo 15.00 sen ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin, missä olet osallistumassa AMK-valintakokeeseen.

Lisää tärkeitä ohjeita löydät Ammattikorkeakouluun.fi-sivulta.

Onnea kokeeseen!

 

Hakijapalvelut
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

puh. 0400 230409
s-posti: hakijapalvelut@haaga-helia.fi