Olet täällä

Nuorten sitoutumista työhön tutkitaan Työsuojelurahaston tukemassa hankkeessa

14.05.2019
Nuorten sitoutumista työhön tutkitaan Työsuojelurahaston tukemassa hankkeessa

Haaga-Helia käynnistää Työsuojelurahaston tuella, syksyllä 2019 hankkeen, joka tarttuu tärkeään aiheeseen: nuorten sitoutumiseen työhön ja ammattiin. Hanke on ajankohtainen, sillä nuorten työhön ja ammattiin sitouttaminen sekä tunneosaaminen ovat avainasemassa tulevaisuuden työssä. On huolestuttavaa, että niin moni nuori vastavalmistunut harkitsee alan vaihtoa. Ongelma on vakava, sillä juuri tieto-, sosiaali- ja terveysalan työntekijöistä tulee tulevaisuudessa olemaan pulaa. Tutkimusten mukaan hyvä tunneilmapiiri, innostus ja ilo sekä kannustava puhe lisäävät työn tuottavuutta ja työn imua.

Kannustava puhe (KaPu) - Mikä saa nuoret sitoutumaan työhön ja kokemaan merkitystä työstään? -hankkeen tavoitteena on tutkia nuorten vastavalmistuneiden työhön ja ammattiin sitoutumista haastattelemalla ja osallistamalla sekä nuoria että nuorten esimiehiä.

Haaga-Heliasta hankkeessa ovat tutkijoina Annica Isacsson ja Henna Heinilä. Haaga-Helian lisäksi hankkeen kumppaneina ovat Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Humak.
Hanke toteutetaan aikavälillä 1.8.2019 – 31.1.2021.

Lisätietoja: Annica Isacsson, AOKK