Olet täällä

Kiertotalous tutuksi palvelumuotoilun keinoin

12.12.2018
Kiertotalous tutuksi palvelumuotoilun keinoin

Tänä syksynä toista kertaa järjestetty Circular Economy for Sustainable Growth -osaamispolku on vakiinnuttanut paikkansa 3AMK-opintotarjonnan joukossa.

Kiertotalouspolku keräsi tälläkin kertaa runsaasti aiheesta kiinnostuneita opiskelijoita 15 opintopisteen kokonaisuuteen.

Polku koostui kolmesta moduulista. Ensimmäisessä Metropolian moduulissa opiskeltiin kattavasti kiertotalouden ja kestävän yhteiskunnan perusteita yhteiskunnan, yrityksen ja asiakkaan näkökulmista. Ensimmäisen moduulin aikana opiskelijoilla oli yksi workshop-päivä Heurekassa.

Haaga-Helian moduulissa tutustuttiin kiertotaloudessa hyödynnettäviin liiketoimintamalleihin sekä alusta- ja jakamistalouteen. Laurean moduulissa tarkasteltiin palvelumuotoilun teoriaa ja käytäntöä kiertotaloudessa.

Kiertotalouden ajankohtaisuus houkutti osaamispolulle

Haaga-Helian opiskelija Suvi Julkunen kertoo oppineensa osaamispolulla uutta bisnespuolesta.

– Opin bisnesmalleista ja siitä, miksi koko kiertotalouden konsepti on olemassa, Julkunen sanoo.

Hän päätyi osaamispolulle, sillä kestävä kehitys ja liiketalous kiinnostavat yleisesti. Aihe sopii omiin arvoihin.

– Ei tänne tulisi, jos ei olisi kiinnostunut näistä asioista, hän miettii.

Laurean opiskelija Emmi Lahtinen kiinnostui osaamispolusta, koska kiertotalous on trendaava ja ajankohtainen aihe.

Opiskelijoiden mielestä ympäristö, kestävä kehitys ja kiertotalous ovat tärkeitä, minkä vuoksi on hyvä, että niistä on opetusta.

– Ja on kiva tutustua muihin opiskelijoihin 3AMK:sta, lisää Metropolian opiskelija Viktoria Haarni.

 

3AMK-opinnoissa tutustuu myös muiden koulujen opiskelijoihin. Kuvassa Emmi Lahtinen Laureasta, Suvi Julkunen ja George Haaga-Heliasta sekä Viktoria Haarni Metropoliasta.

Sebastian Aniszewski Lassila-Tikanojalta kävi luennoimassa kiertotalouspolulla.

 

3AMK:n järjestämä Circular Economy for Sustainable Growth -osaamispolku toteutettiin syksyllä 2018 toista kertaa, ja se koostui kolmesta opintojaksosta.

Ensin perehdyttiin kiertotalouden, kestävän tuottamisen sekä kestävän kuluttamisen perusteisiin. Toisessa ja kolmannessa opintojaksossa käsiteltiin kiertotaloutta liiketalouden ja palvelumuotoilun näkökulmista.

Circular Economy for Sustainable Growth -osaamispolku järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2019. Ilmoittautuminen polulle alkaa keväällä 2019.