Olet täällä

Kasvanut kiinnostus ammatillista opettajankoulutusta kohtaan näkyi Educa-messuilla

27.01.2020
Kasvanut kiinnostus ammatillista opettajankoulutusta kohtaan näkyi Educa-messuilla

Opetus- ja kasvatusalan suurtapahtuma Educa järjestettiin jälleen 24.–25.1.2020 Helsingin Messukeskuksessa, jossa neljä ammatillista opettajakorkeakoulua esitteli toimintaansa yhteisellä messuosastolla. Haaga-Helian lisäksi mukana olivat Hämeen, Tampereen ja Jyväskylän ammatilliset opettajakorkeakoulut.

Kasvanut kiinnostus ammatillista opettajankoulutusta kohtaan näkyi myös messuilla. Yhteisellä osastolla riitti kiinnostuneita kävijöitä, ja opettajakorkeakoulujen ohjaajat saivat vastailla kahden päivän ajan kysymyksiin sekä kertoa opettajan, erityisopettajan ja opinto-ohjaajan ammatillista koulutuksista.

Tänä vuonna messuosastolla olivat esillä opettajakorkeakoulujen ohjauksen ja erityisen tuen hankkeet. Messukävijöiltä kysyttiin ajatuksia mm. siihen, millaista tukea opettaja tarvitsee erityisen tuen ja ohjauksen kysymyksissä – kyselyyn oli matala kynnys vastata, sillä vastauksen sai kirjoittaa messuosaston seinään!

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen yhteinen messuosasto on osoittautunut toimivaksi ideaksi, sillä yhteistyötä syntyy myos ohjaajien kesken. Ajatuksia ja kokemuksia vaihdettiin puolin ja toisin myös opettajakorkeakoulujen välillä.