Olet täällä

Haagan kampuksen restonomiopinnot houkuttelivat Suomeen

25.05.2020
Haagan kampuksen restonomiopinnot houkuttelivat Suomeen

Haagan kampuksen restonomiopinnot houkuttelivat Englannissa syntyneen Roope Muston muuttamaan Helsinkiin. Suomesta hän löysi uuden kodin sekä polun uralleen. Tänä päivänä Musto työskentelee asiakaspäällikkönä Suomen johtavalla tapahtumatoimisto Factor Novalla.

Lontoossa syntynyt ja siellä lähes koko ikänsä asunut Musto ehti työskennellä hotellialalla kuusi vuotta ennen opintojen aloittamista Haagan kampuksella.

Suurin syy hänen koulutusvalintaansa oli Haagan kampuksen asema kansainvälisenä Leading Hotel Schools of the World -korkeakouluna (nyk. Hotel Schools of Distinction, HSD). Musto oli aikaisemmin työskennellyt luksushotelliketju Jumeirahissa, joka on osa Leading Hotels of the World -järjestöä. Lisäksi opinnot oli mahdollista suorittaa englanniksi, joka on hänen äidinkielensä. 

- Tavallaan kyse on vähän samasta organisaatiosta. Tunsin tämän entuudestaan, minkä vuoksi valinta oli helppo, hän sanoo.

Muston mukaan parasta opiskelussa oli verkostoituminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Hän kehottaakin nykyisiä opiskelijoita luomaan mahdollisimman laajoja verkostoja jo opintojen aikana.

- Olemme palvelualalla, jossa verkostot merkitsevät paljon. Tällä alalla tarvitsee rohkeutta kokeilla uusia asioita ja tutustua uusiin ihmisiin. Koskaan ei pitäisi pelätä epäonnistumisia, hän naurahtaa.

Muston tarina opettaa, ettei koskaan ole liian myöhäistä opiskella lisää, ja etteivät edes maantieteelliset rajat pysty estämään unelmia, jos vain yrittää tarpeeksi.

Lue lisää englanninkielisestä Hospitality, Tourism and Experience Management -koulutuksesta.

Kerää talteen Muston ammatilliset vinkit kuuntelemalla tämänkertainen podcastimme tai katso hänen videonsa täältä.