Olet täällä

Haaga-Heliasta Suomen ensimmäinen Kansainvälisen ilmakuljetusliiton IATAn virallinen koulutuskeskus

30.01.2018
Haaga-Heliasta Suomen ensimmäinen Kansainvälisen ilmakuljetusliiton IATAn virallinen koulutuskeskus

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on auktorisoitu toimimaan Kansainvälisen ilmakuljetusliiton, IATAn, virallisena koulutuskeskuksena (Authorized Training Center). IATAlla on selkeät laatuvaatimukset kaikille koulutuksilleen, ja nyt näihin koulutuksiin voi osallistua myös Suomessa Haaga-Helian tarjoamana.

IATA ja Haaga-Helia ovat tehneet yhteistyötä jo useamman vuoden ajan, mutta auktorisointi aloitettiin syksyllä 2017. Auktorisointiin vaaditaan näyttöä asiantuntijuudesta, koulutusten korkeasta laadusta ja tilojen toimivuudesta. Haaga-Helian osaamista tarkasteltiin sekä paperilla että vierailujen aikana, jolloin opetushenkilöstöä ja heidän ammattitaitoaan arvioitiin käytännössä.

Haaga-Helia voi jatkossa tarjota ilmailualan standardoituja koulutuksia kaikille kiinnostuneille, mutta myös hyödyntää IATAn kursseja oman henkilöstönsä osaamisen ylläpidossa. 

Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA

Kansainvälinen ilmakuljetusliitto (International Air Transport Association, IATA) on maailmanlaajuinen lentoyhtiöiden etu- ja yhteistyöjärjestö. Vuonna 2017 Kansainväliseen ilmakuljetusliittoon kuului jäsenenä miltei 280 lentoyhtiötä 120 maasta, ja ne edustivat noin 83 prosenttia maailmanlaajuisesta lentoliikenteestä. Järjestön päämaja sijaitsee Montréalissa, Kanadassa.

Lisätietoja: Reija Anckar, koulutusohjelmajohtaja, 050 404 0060, reija.anckar@haaga-helia.fi