Olet täällä

Haaga-Helian yliopettaja Ari Alamäelle myönnettiin ProICT-palkinto ansiokkaasta ICT-työstä

26.03.2019
Haaga-Helian yliopettaja Ari Alamäelle myönnettiin ProICT-palkinto ansiokkaasta ICT-työstä
ProICT-palkinto on ATK-instituutti säätiön jakama tunnustus erityisen ansiokkaasta ICT-työstä. Toiminnallaan palkinnon saaja on osoittanut ICT-alaan liittyen eteenpäin katsovaa, kehittävää ja uusia ratkaisuja hakevaa asennetta. Vuoden 2018 palkinnon saaja on Haaga-Helian yliopettaja KT Ari Alamäki. 
 
ProICT-palkinnon saaja julkistettiin tänään 26.3. ja palkinto luovutettiin Alamäelle ATK-instituutti säätiön hallintoneuvoston kokouksessa Business College Helsingin tiloissa.
 
Perustelujen mukaan Alamäki on erityisen ansioitunut uutta luotaavassa TKI-työssä. Alamäen valinnassa painotettiin hänen tapaansa hyödyntää erinomaisesti sekä hanketyöskentelyssä että hankevalmistelussa laajaa yritys- ja korkeakouluverkostoaan. Lisäksi siinä huomioitiin myös Alamäen laaja-alainen osaaminen, yhteistyökyky ja poikkeuksellisen hyvä kyky saavuttaa luottamus sekä projektiryhmien sisällä että yritysedustajien kanssa. Alamäen tulosorientoitunut tapa tehdä projektityötä kumuloituu laadukkaina opiskelijaprojekteina, uusina konsepteina sekä laajana julkaisutuotantona. Hän onnistuu ansiokkaasti viestimään projektien tuloksista sekä suurelle yleisölle tarkoitetuissa että akateemisissa julkaisuissa. Alamäen julkaisuihin voi tutustua tarkemmin tämän linkin kautta.
 
- Teemme ammattikorkeakouluissa sekä korkeatasoista tieteellistä että hyvin käytännönläheistä ja soveltavaa tutkimusta. Pystymme tämän ansiosta tuottamaan myös hyvin monen tasoisia julkaisuja. Lisäksi työssämme näkyvät laajat verkostomme, koska teemme hankkeita usein yhteistyössä muiden korkeakoulujen kanssa, Alamäki painottaa.  
Alamäki toimii konsortiotasoisena projektipäällikkönä Big Data – Big Business -hankkeessa ja sekä projektipäällikkönä Maaseuturahasto-rahoitteisessa Virtuaaliluonto-hankkeessa. Ahkeran TKI-toiminnan lisäksi Alamäki kehittää erityisesti ylempää, maisteritasoista tietojenkäsittelyn koulutusta, ohjaa tuloksellisesti opinnäytetyön tekijöitä ja houkuttelee digitaaliseen maailmaan myös muiden koulutusten tulevia asiantuntijoita. Digitaalisten palveluiden kehittämisen johtaminen -opintojaksolle on jatkuvasti tulijoita jonoksi asti.