Olet täällä

Haaga-Helian opiskelijat valmiina Ruka Nordic -maailmancupin kisajärjestelyihin

22.11.2018
Haaga-Helian opiskelijat valmiina Ruka Nordic -maailmancupin kisajärjestelyihin

Haaga-Helian Porvoo Campuksen matkailun opiskelijoiden 30-henkinen ryhmä on vahvasti mukana hiihdon maailmancupin avauskisan Ruka Nordicin järjestelyissä 23. - 25. marraskuuta.

Ruka Nordic on yksi suurimmista urheilutapahtumista Suomessa tänä vuonna: noin 100 miljoonaa televisiokatsojaa ympäri maailmaa, noin 20 000 kisavierasta, 700 urheilijaa ja joukkueiden jäsentä, 400 toimittaja ja runsaat 700 talkoolaista. Kisaviikonlopun aikana on ohjelmassa kahdeksan kilpailua maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä.

Opiskelijat markkinoivat kisoja

Restonomiopiskelijoiden matka Rukalle käynnistyi jo yli kolme viikkoa sitten. Opiskelijat ovat mm. järjestäneet erilaisia promootiotapahtumia ympäri Koillismaata ja ovat olleet myös mukana rakentamassa kisapalvelupisteitä.

- Haaga-Helian opiskelijaryhmällä on tärkeä rooli kisojen onnistumisessa. Opiskelijat ovat valmistautuneet kisajärjestelyihin ja työtehtäviinsä koko syksyn ajan osana opintojaan. Ennen kisoja opiskelijat ovat jalkautuneet Koillismaan Osuuskaupan myyntipisteisiin markkinoimaan tapahtumaa erilaisin aktiviteetein. Varsinaisen kisaviikon aikana opiskelijat osallistuvat kisojen monipuolisen ravintolamaailman pyörittämiseen sekä huolehtivat urheilijoiden, toimitsijoiden ja kisahenkilökunnan hyvinvoinnista attasea- ja akkreditointitoimistossa, toteaa lehtori Antti Kurhinen Haaga-Helian Porvoo Campukselta.

- Opiskelijoille osallistuminen Ruka Nordic -maailmancupin järjestämiseen tarjoaa aitiopaikan saada tietoa ja käytännön kokemusta kansainvälisten tapahtumisen järjestämisestä. Tämä projekti on tarjonnut meille opiskelijoille ainutlaatuisen tilaisuuden päästä tutustumaan tällaisen globaalin urheilutapahtuman organisointiin ja valmisteluun. Kaikki odottavat jo innolla käytännön toimiin pääsemistä, toteavat ryhmän opiskelijaprojektipäälliköt Jutta Rinneranta ja Ronja Soinio kuin yhdestä suusta.

Lisätiedot:
Antti Petteri Kurhinen, lehtori. Haaga-Helia, Porvoo, puh 040 488 7210, antti.kurhinen@haaga-helia.fi