Olet täällä

Haaga-Helian journalismiopiskelijat mukana Ulkoministeriön Stronger Together – Eastern Partnership Media Conference -tapahtuman järjestämisessä

27.11.2019
Haaga-Helian journalismiopiskelijat mukana Ulkoministeriön Stronger Together – Eastern Partnership Media Conference -tapahtuman järjestämisessä

Ulkoministeriö on valmistellut yhdessä Haaga-Helian ja Euroopan komission kanssa medialukutaitoon ja disinformaatioon liittyvän Stronger Together – Eastern Partnership Media Conference -tapahtuman. Osana Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa järjestettävä tapahtuma pidetään Helsingissä 11.-12. joulukuuta, josta ensimmäinen päivä vietetään Haaga-Helian tiloissa Pasilassa.

Tapahtuman keskeisiä teemoja ovat medialukutaito ja disinformaatio, joiden asettamia haasteita EU:n itäisen kumppanuuden maiden journalistit ja mielipidevaikuttajat kohtaavat nykypäivänä työssään. Tavoitteena on löytää hyviä ratkaisumalleja ja jakaa toimivia käytäntöjä osallistujien kesken.

Konferenssiin osallistuu nuoria toimittajia, bloggaajia ja tubettajia Armeniasta, Azerbaidzhanista, Georgiasta, Moldovasta, Ukrainasta ja Valko-Venäjältä. Lisäksi tapahtumaan on kutsuttu myös pidempään alalla toimineita suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita. Puhujina nähdään mm. ulkoministeri Pekka Haavisto ja Euroopan komission itäisestä kumppanuudesta vastaava johtaja Lawrence Meredith.

Ulkoministeriön toiveena opiskelijoiden mahdollisimman laaja osallistuminen toteutukseen

Haaga-Helian journalismin koulutusohjelma on toiminut ulkoministeriön keskeisenä kumppanina tapahtuman järjestämisessä. Journalismin opiskelijat ovat osallistuneet konferenssin valmistelun ja toteutuksen lisäksi tuottamalla videoita osaksi tapahtuman ohjelmaa.

Myös muiden koulutusohjelmien opiskelijat ovat tapahtumassa näkyvässä roolissa. Johdon assistenttityön ja kielten opiskelijat toimivat konferenssissa tapahtuma-avustajina ja Haagan keittiömestariopiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat tapahtumassa tarjotun lounasmenun.