Olet täällä

Haaga-Helialle World Sauna Challenge -maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa

14.11.2019
Haaga-Helialle World Sauna Challenge -maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa

Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019. Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Helsingissä Suomenlinnassa  järjestetty Guinnessin ennätys onnistui hienosti, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Tapahtumassa oli paikalla Guinnessin maailmanennätystuomari valvomassa tapahtuman kulkua.

Haaga-Helialla jo aiempi ennätys 2009

Haaga-Helian opiskelijat saavuttivat saunaennätyksen 76 eri kansallisuudella jo vuonna 2009. Ennätys kuitenkin rikottiin Kiinassa, ja nyt opiskelijat palauttivat sen takaisin Suomeen.

World Sauna Challenge -tapahtuman yhtenä tarkoituksena oli myös edistää monikulttuurista yhteistyötä. Saunominen on arvokasta perinnettä, jonka avulla voidaan purkaa kommunikaation esteitä yhteen kokoontumalla. Tapahtumassa syntyi lukemattomia eri kulttuurien välisiä merkityksellisiä keskusteluja, ja osallistuminen tulee varmasti olemaan monille osallistujille yksi merkityksellisimmistä kokemuksista Suomessa oleskelun aikana.