Olet täällä

Haaga-Heliaan hyväksyttiin 1731 uutta opiskelijaa

02.07.2018
Haaga-Heliaan hyväksyttiin 1731 uutta opiskelijaa

Kevään 2018 haku-urakka on saatu päätökseen ja viimeisetkin tulokset on nyt julkaistu. Ensi syksyksi opiskelupaikka Haaga-Heliassa on myönnetty 1 731 henkilölle. Näistä paikoista 1324 on suomenkielisille linjoille ja 407 englanninkielisille linjoille.

Kaikkiaan kevään hauissa Haaga-Heliaan haki lähes 12 000 nuorta ja aikuista. Hakijoista suurin osa, yli 10 300 henkilöä, haki suomenkielisiin ohjelmiin kevään yhteishaussa ja vajaa 1 500 henkilöä haki englanninkielisiin ohjelmiin helmikuun erillishaussa. Niin suomenkieliset kuin englanninkielisetkin ohjelmat kasvattivat suosiotaan viimevuodesta.

Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna vetovoimaisin koulutus Haaga-Heliassa oli journalismin koulutusohjelma. Journalismiin oli 6,7 ensisijaisia hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Seuraavaksi suosituimmat ohjelmat olivat tietojenkäsittelyn, hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon sekä liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelmat. Ylemmistä tutkinnoista selvästi eniten hakijoita oli liiketoiminnan kehittämisen koulutusohjelmaan, johon oli 6,5 hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden.

Englanninkielisistä ohjelmista suosituin hakukohde oli ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava Degree Programme in International Business Management, johon tuli ensisijaisia hakemuksia 7,4 jokaista aloituspaikkaa kohden. Hakijoiden kokonaismäärä (bachelor + master) kasvoi lähes 6 prosentilla. Englanninkielisistä ammattikorkeakoulututkintoon johtavista koulutusohjelmista eniten hakemuksia keräsi Degree Programme in Sports Coaching and Management, joka sai kutakin aloituspaikkaa kohden 4,95 ensisijaista hakemusta. Suosittu oli myös Degree Programme in Business Information Technology.

Jäikö opiskelupaikka saamatta? Lue lisää heinäkuun 2018 haussa avoinna olevista ohjelmista!