Olet täällä

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu käynnistää varainhankinnan

23.11.2017
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu käynnistää varainhankinnan

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu käynnistää varainhankinnan. Varainhankinnan tavoitteena on tukea ammattikorkeakoulun toimintaa ja tavoitteita. Poliisihallitus myönsi Haaga-Helialle rahankeräysluvan 17.11.2017.

Tämän vuoden keväällä voimaan tullut lakimuutos mahdollistaa lahjoitukset yliopistojen lisäksi myös ammattikorkeakouluille. Vaikka valtio takaa tulevaisuudessakin ammattikorkeakoulujen perusrahoituksen, rahoitusrakenteen painopiste siirtyy entistä enemmän ulkopuolisen rahoituksen suuntaan.

- Varainkeruu mahdollista haagahelialaisen osaamisen ja tutkimuksen viemisen uudelle tasolle. Lahjoittamalla tuetaan sekä opiskelijoitamme että tutkimushankkeitamme, joiden kautta Suomen tulevaisuutta rakennetaan, toteaa Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko.

Lahjoituksen voi tehdä minkä suuruisena vain. Lahjoitukset mahdollistavat yksityishenkilölle ja yrityksille verovähennysoikeuden vähintään 850 euron ja enintään 500 000 euron lahjoituksesta. Haaga-Helialle annetut yli 10 000 euron lahjoitukset voi kohdentaa haluamaansa kohteeseen. Lahjoitettu raha on vastikkeetonta.

Haaga-Helia avaa ovet työelämään – lahjoitus tulevaisuuden osaamiselle

- Kun lahjoitat Haaga-Helialle, pääset mukaan rakentamaan tulevaisuutta ammattikorkeakoululle, joka tunnetaan huippuosaajia tuottavana edelläkävijänä. Samalla voit olla mukana investoimassa suomalaisen elinkeinoelämän kehittämiseen ja uudistamiseen; Haaga-Helia on yritysten ja elinkeinoelämän korkeakoulu, Teemu Kokko toteaa.

Missionsa mukaisesti Haaga-Helia avaa ovet työelämään ja on jo pitkään tehnyt tiivistä yhteistyötä yritysten ja yhteisöjen kanssa. Haaga-Helia on jo saanut lahjoituksia, mm. Helsingin seudun kauppakamarilta miljoona euroa tänä syksynä.

Uudistuneen rahankeräyslain mukaan ammattikorkeakouluille tuli mahdolliseksi varainhankinta yleishyödylliseen toimintaan. Ammattikorkeakoululla on oikeus toimeenpanna rahankeräyksiä varojen hankkimiseksi lakisääteisistä tehtävistä huolehtimiseen sekä vuosina 2017–2019 ammattikorkeakoulun pääomittamiseen. Valtio pääomittaa ammattikorkeakouluja suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan.

Lisätietoja:
Vararehtori, kaupallinen johtaja Jouni Ahonen, puh 050 518 8151, jouni.ahonen@haaga-helia.fi