Olet täällä

Faktana kiitos! -kiertue ehdolla vuoden journalistiksesi teoksi

14.02.2019
Faktana kiitos! -kiertue ehdolla vuoden journalistiksesi teoksi

Bonnierin Suuren journalistipalkinnon voittajaehdokkaat on julkistettu. Faktana kiitos! -kiertue on ehdokkaana kategoriassa Vuoden journalistinen teko 2018.

Koulukiertueen aikana reilut 160 toimittajaa eri puolilla Suomea vieraili alakouluissa, yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa keskustelemassa medialukutaidosta, journalistien arvoista, sananvapaudesta ja vastuusta sosiaalisessa mediassa. He tapasivat lukuvuoden 2017–2018 aikana tuhansia lapsia, nuoria ja heidän opettajiaan. Kiertueen taustalla olivat disinformaation ja valeuutisten nousu, globaali trendi median vapauden rapautumisesta sekä journalisteihin kohdistuva vihapuhe. Haaga-Helian journalismin koulutusohjelmajohtaja Anne Leppäjärvi on Faktana kiitos! -koulukiertueen vastaava tuottaja.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Faktana kiitos! –kiertue on ehdokkaana. Viime vuonna Suomen Journalistiliitto palkitsi -kiertueen Vuoden järjestötekona.

Suuri Journalistipalkinto jaetaan neljässä kilpailukategoriassa, joita ovat vuoden juttu, vuoden journalistinen teko, vuoden kirja sekä vuoden journalisti. Voittoperusteena on merkittävä journalistinen teko palkinnon julistusta edeltäneen vuoden aikana.

Suuri Journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001 lähtien. Palkinnolla tuetaan ja edistetään hyvää journalismia. Palkinnon saajat kerrotaan 13.3.

Lue lisää Anne Leppäjärven blogitekstistä>>