Olet täällä

100 restonomitarinaa: Pirkko Salo ”Hospitality mindset löytyy sydämestäni”

11.03.2020
100 restonomitarinaa: Pirkko Salo ”Hospitality mindset löytyy sydämestäni”

Haaga-Helian alumni Pirkko Salo on toiminut koko uransa hotelli- ja ravintola-alan tehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Alan kehittäminen jatkuu nykyään koulutusohjelmajohtajana vanhassa opinahjossa Haagan kampuksella.

Haagan kasvatti, koulutusohjelmajohtaja Pirkko Salo luotsaa restonomikoulutuksen englanninkielistä Degree programme in Hospitality, Tourism and Experience Management -ohjelmaa.  

­− Vastaan sekä alalle soveltuvimpien opiskelijoiden että parhaiden opettajien valinnasta. Tiimiini kuuluu 15 opettajaa, joiden kanssa yhdessä ideoimme ja kehitämme restonomikoulutusta, kertoo Salo.

Salolla on takanaan pitkä ura hotelli-, ravintola- ja matkailualalla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hän on valmistunut restonomiksi vuonna 1984 silloisesta Haagan hotelli- ja ravintolaopistosta.

Vastavalmistunut restonomi suuntasi ensitöikseen Amerikkaan, esimiesharjoittelijaksi Sheraton-hotelliin. Siellä hän yleni ensin huonepalvelun johtajaksi ja sitten ravintolaosaston johtajaksi.

Koulutusohjelmajohtajaksi entiseen opinahjoon

Suoritettuaan MBA-tutkinnon entisessä Helsingin kauppakorkeakoulussa, häntä pyydettiin Haagan kampukselle ravintolapalveluiden opettajan sijaiseksi.

− Olen viihtynyt Haagassa jo 24 vuotta. Niin työtehtävät kuin työkaveritkin ovat vaihtuneet. Samoin organisaatio, sillä aloitin Haaga instituutissa, joka on muuttunut Haaga instituutin ammattikorkeakoulun kautta Haaga-Heliaksi. Aina on ollut ilo saada olla mukana muutoksessa!

Haagan restonomikampus opiskeluympäristönä on muuttunut paljon: rakennusta on laajennettu vuosikymmenten saatossa ja myös oppimisympäristönä se on kehittynyt monin tavoin.

− Kyllä täällä Haagassa jotain erityistä on, sillä moni haluaa tänne palata. En siis suinkaan ole ainoa talon kasvatti. Melko vapaasti täällä saamme tehdä ja toteuttaa. Esimiehen tehtävissä nautin erityisesti asiantuntijatyön johtamisesta ja tiimiläisteni urakehityksen pohtimisesta, kertoo Salo työnsä parhaista puolista.

Restonomikoulutuksen haasteita ja mahdollisuuksia

Haaga on ainutlaatuinen oppimisympäristö paitsi opiskelijoille myös henkilökunnalle.

− Matkailu- ja ravintola-alan tuoreimmat kuulumiset välittyvät meille opiskelijoiden ja restonomikoulutuksen neuvottelukunnan kautta. Kansainvälisiltä opiskelijoilta oppii myös paljon. Kehitämme jatkuvasti koulutusta alan tarpeet ja toiveet huomioiden, kertoo Salo.

Haagan kampus sekä matkailu- ja ravintola-ala on säilyttänyt edelleen vetovoimaisuutensa.

− Suurimpana haasteenamme tällä hetkellä on innostaa opiskelijat valmistumaan kolmen ja puolen vuoden tavoiteajassa, kertoo Salo viitaten korkeakoulujen uuteen rahoitusmalliin. 

Haagan restonomikampus täyttää tänä lukuvuonna 50 vuotta. Tutustu juhlavuoden kunniaksi kerättyihin restonomitarinoihin täällä.