Olet täällä

100 restonomitarinaa: Haagan kampukselta saadut opit kulkevat yhä mukana

20.04.2020
100 restonomitarinaa: Haagan kampukselta saadut opit kulkevat yhä mukana

Lukiosta valmistuessaan Laura Auhdolla oli edessään useita vaihtoehtoja jatkon suhteen, muttei selkeää suunnitelmaa. Seuraamalla omia kiinnostuksen kohteitaan hän löysi itseään kiinnostavan koulutuksen, jonka kautta hän on sittemmin luonut uraa niin hotelli- kuin ravintola-alalla. Tällä hetkellä Auhto työskentelee ilmailualan IT-yritys QOCO Systems Oy:n Business Consultantina.

- Lukion jälkeen kiinnostuin hotellialasta ja aloin selvittämään, mitä koulutusmahdollisuuksia on olemassa. Haagan koulutusohjelmassa kiinnostukseni herätti erityisesti se, että pystyin yhdistämään liikkeenjohdon koulutuksen kiinnostukseeni hotellialaa kohtaan, Auhto kertoo.

Auhto haki opiskelemaan englanninkieliselle Hotel, Restaurant and Tourism Management linjalle.

- Hotelliala kiinnosti ja toisena vuonna valitsin suuntautumisekseni hotellijohtamisen. Suoritin myös harjoittelun hotellin vastaanotossa. Halusin kuitenkin kokeilla työskentelyä myös ravintola-alalla, vaikka ajattelin, ettei se ole minua varten, hän kertoo.

Kokeilu yllätti Auhdon ja sai hänet muuttamaan suunnitelmia.

- Meillä oli niin hyvä tiimi, että se sai minut innostumaan ravintola-alasta enemmän. Haagasta valmistumisen jälkeen olenkin ollut koko ajan tavalla tai toisella ravintola-alalla, Auhto jatkaa.

Viimeisen Haagan restonomiopintoihin liittyvän harjoittelunsa Auhto suoritti RA-Ravintoloiden toimistolla markkinoinnin harjoittelijana, jonne hän jäi myös harjoittelun jälkeen töihin muutamaksi vuodeksi. Tietyn ajan jälkeen opiskelu alkoi jälleen kiinnostaa ja Auhto hakeutui suorittamaan Maisterin tutkintoa Aaltoon Management and International Business linjalle.

Vaikka Haagan kampukselta valmistumisen ja nykypäivän välissä riittää käänteitä, on koulusta tarttunut matkaan muutama oppi, jotka kulkevat yhä Auhdon mukana.

- Haagassa pidin erityisesti siitä, että opetus on niin käytännönläheistä. Kun opetellaan jokin teoria, niin se laitetaan saman tien käytäntöön. Tätä oppia olen pyrkinyt kuljettamaan mukanani. Jos vaikka lukee jostakin uudesta asiasta, joka tapahtuu alalla, niin alan heti miettimään, mitä se tarkoittaa ja miten se näkyy käytännössä omassa työssäni, Auhto summaa.

Tutustu Lauran tarinaan videolla: