Olet täällä

Tutkinto ja kokemusten jakaminen motivoi ICT-ammattilaisen opiskelemaan

Tutkinto ja kokemusten jakaminen motivoi ICT-ammattilaisen opiskelemaan

Matti Sneck
Tietohallintopäällikkö / Ulkopoliittinen instituutti
Valmistunut keväällä 2014
Opiskelee Tietojärjestelmäosaamisen koulutusohjemassa (ylempi AMK)

”Palkitsevinta opinnoissa on pohtia ratkaisuja ongelmiin erilaisissa organisaatioissa työskentelevien kollegojen kanssa.”

Matti Sneckillä on ICT-alalta vaikuttava 30 vuoden työkokemus. Uran edetessä tehtävien luonne muuttui käytännön tekemisestä hallinnollisempaan suuntaan, ja Matti ryhtyi etsimään opiskelupaikkaa, jossa hän voisi kasvattaa tietämystään ICT:n ja organisaation strategian lähentämisestä sekä muista tietohallinnon johtamisen osa-alueista.

- Hain vuonna 2010 opiskelemaan ylempää AMK-tutkintoa, mutta sain pettyä kuullessani, että vanha insinöörin tutkintoni ei oikeuttanutkaan ylemmän tutkinnon suorittamiseen. Tästä sisuuntuneena aloitin seuraavana vuonna opinnot tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa, Matti kertoo.

Opintojen aikana Matti huomasi, että ajankäytön suunnittelu osoittautui yhdeksi avaintekijäksi onnistumisessa.

- HAAGA-HELIAssa on hyvä kurssitarjonta, ja erilaiset opiskelumuodot luovat edellytykset opiskella työn ohella. Työn ja opintojen yhteensovittaminen on ollut saumatonta, ja aiempaa osaamista on voinut helposti hyödyntää opinnoissa. Osan harjoituksista on voinut myös yhdistää omiin työtehtäviin.

Matti valmistui IT-tradenomiksi tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta keväällä 2013, ja jatkoi opiskeluputkeaan lähes suoraan tietojärjestelmäosaamisen koulutusohjelmassa (ylempi AMK). Matin tavoitteena on suorittaa myös ylemmät ammattikorkeakouluopinnot ripeästi, ja valmistua viimeistään keväällä 2016.

- Kyselen toistuvasti itseltäni, miksi opiskelen, vaikka en pyri muuttamaan nykyisiä työtehtäviäni. Alussa minua motivoi tutkinto, mutta jossakin vaiheessa opiskelun tärkeimmäksi anniksi muodostui uusien ja erilaisten näkökulmien omaksuminen opintojen ja vertaisverkoston kautta. On palkitsevaa pohtia ratkaisuja ongelmiin yhdessä opiskelijakollegoiden kanssa. Työskentelemme erilaisissa organisaatioissa, mutta samanlaisten asioiden parissa, Matti summaa.