Olet täällä

Osaaja vaikeimman kautta

Osaaja vaikeimman kautta

Iiro Nurmi, Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma 2012-2015

Mun unelmana on aina ollut luovuuden ja kovemman alan yhdistäminen. Alun perin ajattelin hakea Teatterikorkeakouluun. No sitten kaverini sanoi, että sopisin hyvin Haaga-Helian innovaatiolinjalle, kun olen tällainen hustlaaja – teen kaikkea maan ja taivaan välillä.

Aloitin opinnot täysin noviisina enkä tiennyt tietotekniikasta juuri mitään. Valmistuin kovana tekijänä, joka hallitsee alan, sanaston ja tuottaa uutta. Oma ego oli alussa iso, mutta opin myös vastuunkantamisen, kommunikointia ja muutenkin ihmissuhdetaitoja. Haaga-Heliassa jokainen saa olla sellainen kuin on. Itsekin olen edelleen sama lupsakka huumorimies kuin opintojen alussa.

Opiskelu valmistaa työelämään. Opin itse toimivan työrytmin, ja sain tuntumaa oikeaan työympäristöön. Opintoihin sisältyi tuotekehitystä, ict-yrittäjyyttä sekä kaikkea mahdollista tietokoneisiin ja it-alaan liittyvää, pääpaino ohjelmoinnissa. Tavoitteena on, että tekisimme itse ohjelmointia ja kehittäisimme omia juttuja. Meillä oli sairaan hyvä luokkahenki. Myös opettajiin sain hyvin kontaktin. Kannustava ilmapiiri ja pieni luokkakoko takaa tehokkaan oppimisen.

Mun kokemuksen mukaan kannattaa valita koulu, joka on tiukin, vaikein ja paras. Ammattikorkeakoulu on erinomainen valinta, jos ei jaksa päntätä ja lukea teoriaa. Täällä tehdään käytännön työelämän projekteja ja opitaan oikeita työelämätaitoja.

Kannustan myös lähtemään kokeilemaan erilaisia juttuja. Jokainen menestyy, kun löytää oman jutun ja innostuu siitä. Taivas on rajana kun yrittää ja tekee. Olin monessa mukana jo opiskeluaikana ja silti valmistuin etuajassa, sillä halusin jatkaa opintoja. Nyt opiskelen Aallossa tietotekniikan maisteriohjelmassa.

Tein itseni kanssa jo Haaga-Helian opintojen alussa sopimuksen, että pyrin ja pääsen pitkälle. Sitkeys ja kurinalaisuus kannatti. Olen nyt juuri siellä missä tässä kohtaa elämääni haluankin olla.