Olet täällä

Nina Tähkäpää opiskeli monimuotoisesti työn ja perheen ohella

Nina Tähkäpää opiskeli monimuotoisesti työn ja perheen ohella

Nina Tähkäpää valmistui Haaga-Helian tietojenkäsittelyn koulutusohjelmasta lokakuussa 2016. Hän suoritti tutkinnon monimuotoisena ja sen ohella hänellä oli myös kokopäiväinen työ sekä perhe-elämä. Nina ei  kuitenkaan kokenut tätä erityisen raskaana.

– Sain opiskeluun tukea ja kannustusta niin perheeni kuin työpaikkanikin puolesta, hän kertoo. – Välillä toki tuntui, kuin minua olisi vedetty kolmeen suuntaan, mutta pistin silloin asiat tärkeysjärjestykseen. Koti ja työ menivät tietysti koulun edelle, mutta opiskelu oli onneksi hyvin joustavaa.

Nina oli aikaisemmin käynyt kuntohoitajan sekä lähihoitajan koulutuksen. Nykyisessä toimessaan – Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen it-alan tehtävissä – hän on ollut vuodesta 2004 lähtien.

– Työpaikka on pysynyt samana, mutta toimenkuvani on muuttunut. Halusin kehittää tietämystäni ja taitojani, ja päätin siksi aloittaa tietojenkäsittelyn opinnot, Nina kertoo. – Sen ansiosta pääsin siirtymään asiantuntijatehtäviin.

Ninan opiskelua helpotti se, että hän sai tehdä sitä paljolti kotoa käsin.
– Suoritus onnistui suurimmilta osin etänä. Koska olin jo alan työssä, sain myös korvattua tutkintoon kuuluvan työharjoittelun. Sain muutenkin hyväksiluettua kursseja aiempien opintojeni ansiosta; tämä vauhditti valmistumistani huomattavasti.

Opiskelu työpaikan ja muun elämän ohella voi tuntua ajatuksena hankalalta, mutta Nina kannustaa kaikkia asiaa harkitsevia tarttumaan toimeen.

–  Opintojen eteneminen ja onnistuminen on lähtökohtaisesti itsestä kiinni, hän muistuttaa. – Kun on todella motivoitunut, löytää myös keinot hankalien tilanteiden voittamiseksi. Lisäopiskelu ja oman tietotaidon kehittäminen kannattavat aina!