Olet täällä

Myynnin ammattilaiselta eivät uravaihtoehdot lopu kesken

Myynnin ammattilaiselta eivät uravaihtoehdot lopu kesken

Vuonna 2015 Tampereelta opintojen perässä Helsinkiin muuttanut Suvi Raukola ei pelkää astua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Myyntityön koulutusohjelmakin valikoitui osittain sen uutuuden takia.

Moni nuori päätyy viettämään useita välivuosia, jos omat tulevaisuuden suunnitelmat eivät ole kirkkaana mielessä heti valmistumisen jälkeen. Suvi Raukolalle oman opintopolun löytäminen kokeilemalla maistui kuitenkin useita välivuosia paremmin.

– En ollut hirveästi miettinyt, miksi haluaisin tulla isona. Tiesin kuitenkin haluavani opiskella alaa, joka tarjoaisi minulle jotain uutta. En ollut kuullut myyntityön koulutusohjelmasta aiemmin, mutta se vaikutti ainutlaatuiselta.

Ystävien ja tuttujen suosittelema Haaga-Helia oli Raukolalle selkeä valinta, joka positiivisten kokemusten kautta osoittautui oikeaksi.

Haaga-Heliassa opiskelijoiden suuntaan joustetaan, ja erityisen hienoa on myös kannustava ilmapiiri. Kokemukseni on, että opiskelijoihin luotetaan ja heille uskalletaan antaa vastuuta isoissa projekteissa ja ryhmätöissä.

Urapolku löytyy myyntityön monipuolisista opinnoista

Yksi myyntityön koulutusohjelman parhaista puolista on Raukolan mukaan laaja opintotarjonta sekä suuntautumisvaihtoehtojen monipuolisuus.

– Sain monipuolisten opintojeni ansiosta paljon tietoa alaan liittyen. Erilaiset kurssit mahdollistavat sen, että opiskelijan on mahdollista suuntautua lähes mihin tahansa; ja siihen myös kannustetaan.

Raukolan esimerkki osoittaa, ettei klassinen myyntityö ole koulutusohjelmasta valmistuneen ainoa vaihtoehto. Hän päätti itse suuntautua markkinointiin ja viestintään, jota kohti ohjasivat myös harjoittelut PR-toimistossa.

– Harjoitteluissa opin hirveästi uutta ja sain avaimia työelämään. Ne olivat yksi opintojen parhaista puolista, vaikka sainkin osan niistä hyväksiluettua. Tämä kertoo kuitenkin siitä, että Haaga-Heliassa otetaan huomioon myös aikaisempi työkokemus.

Harjoittelut poikivat Raukolalle myös stipendillä palkitun opinnäytetyön, jossa hän selvitti digitalisaation ja somen vaikutusta kuluttajakäyttäytymisen muutoksiin.

Avoimin mielin työelämässä

Raukola toivoo, että hänen työnsä liittyisi jollain tapaa digitaalisuuteen ja someen, mutta muuten hän astuu työelämään avoimin mielin.

– Lähden etsimään omaan juttuani samalla tavalla kuin lähdin opintoihini – kokeilemalla.

Raukola haluaakin neuvoa opintoihin hakevia ja jo opiskelevia nuoria huolehtimaan hieman vähemmän tulevasta.

– Nuorille aiheuttaa nykyään paljon stressiä se, että kaiken pitäisi olla heti valmistumisen jälkeen valmiiksi mietittynä. Monilla ei kuitenkaan ole, ja se on ihan normaalia. Sitä omaa juttua voi lähteä etsimään opiskelemalla ja tutustumalla työelämään. Kokeilemalla oppii!

Raukola on hyvä esimerkki siitä, että kokeilu ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen kannattaa.

Kiinnostaako myynnin ammattilaisen ura? Tutustu myyntityön koulutusohjelmaan.