Läsnä- tai poissaoloilmoituksen muuttaminen perustellusta syystä

Kuvituskuva

Lead paragraph

Tutkinto-opiskelija voi perustellusta painavasta syystä hakea muutosta läsnä- tai poissaoloilmoitukseensa lukukauden alussa erikseen ilmoitettuna ajankohtana.

Päätöksen läsnä- tai poissaolotiedon muuttamisesta perustellusta painavasta syystä lukukauden alussa tekee opintoasiainpäällikkö.

Ethän täytä muutoshakemusta turhaan. Voit tarvittaessa muuttaa itse läsnä- tai poissaoloilmoitustasi kevätlukukauden osalta marras-joulukuussa lukuvuoden päivämäärissä ilmoitettuna ajankohtana. Huomioithan kuitenkin ensimmäisen vuoden opiskelijoita koskevat poikkeukset.

Muutoksenhaku perustellusta syystä

Perustellun syyn tulee olla painava siten, että siihen liittyy ennalta arvaamaton opintoihin vaikuttava tilanne, esimerkiksi vaikea henkilökohtainen elämäntilanne tai sairastuminen, joka osoitettava todistuksella (esim. työvoimaviranomaisen antama todistus tai lääkärintodistus).

Tässä tarkoitettu ilmoituksen muuttaminen ei ole automaatio, vaan kyseessä on aina poikkeuksellinen tapaus. Perustelluksi syyksi ei hyväksytä esim. työssäkäyntiä, lyhytaikaista sairastumista, läsnä- tai poissaoloilmoittautumisen laiminlyöntiä eikä toista opiskelupaikkaa.

HAKEMINEN

Muutoksenhaku kevätlukukaudelle on auki 2.1.–31.1. ja syyslukukaudelle 1.8.–30.9.

Hakemuksen täyttäminen vaatii kirjautumisen Haaga-Helian verkkotunnuksilla.

Huom. Poissa olevaksi ei voi ilmoittautua lukukautta lyhyemmäksi ajaksi. Mikäli opiskelijalla on jo arvioituja opintosuorituksia opiskelijarekisterissä kuluvalta lukukaudelta, ei läsnäolotilaa voida muuttaa poissa olevaksi. Myöskään lukukauden lopussa ei muutosta poissa olevaksi voida enää tehdä.

Opiskelijan tulee itse huolehtia olosuhdemuutosilmoituksen tekemisestä Kelaan.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai ongelmia lomakkeen kanssa, olethan yhteydessä opintopalveluihin.

Yhteystiedot
Opintopalvelut Haaga (restonomikampus)
+358400230401
opintopalvelut@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Malmi
+358400230402
opintopalvelut@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Pasila
+358400230403
opintopalvelut@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Porvoo
+358400230405
opintopalvelut@haaga-helia.fi
Opintopalvelut Vierumäki
+358400230407
opintopalvelut@haaga-helia.fi