Tunnukset Haaga-Helian järjestelmiin ja laitesuositukset

Lead paragraph

Haaga-Heliassa ollaan siirtymässä uusien opiskelijoiden osalta sähköiseen tunnistautumiseen.

Jos sinulla on suomalainen henkilötunnus, saat ohjeet tunnistautumiseen 5.1.2021 ja voit tehdä tunnistautumisen heti viestin saatuasi. Tunnistautumisen jälkeen saat opiskelijatunnuksen ja salasanan Haaga-Helian järjestelmiin sähköpostilla ja tekstiviestinä aiemmin antamaasi sähköpostiosoitteeseen ja puhelinnumeroon.

Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, tai et ole antanut sitä tietoomme, saat sähköpostitse ohjeet 20 päivää ennen opiskeluoikeutesi alkamista, missä ohjataan sinut tunnistautumaan Haaga-Helian kumppaniorganisaation järjestelmään. Tunnistautumisen jälkeen saat tunnukset Haaga-Helian järjestelmiin muutamaa päivää ennen opintojesi alkua sähköpostitse ja tekstiviestillä aiemmin antamiisi puhelinnumeroon ja sähköpostiosoitteeseen.

Saat tunnusten yhteydessä linkin opiskelusopimukseen, joka sinun tulee täyttää ennen kuin tunnukset toimivat Haaga-Helian järjestelmissä.


Jos et voi tai halua tehdä sähköistä tunnistautumista, voit tunnistautua käymällä opintopalveluissa paikan päällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen kanssa.

Opintopalveluiden aukioloajat ja yhteystiedot

Sinun ei tarvitse vielä tehdä mitään kirjautuaksesi sisään. Muista kuitenkin pitää tunnus sekä salasana tallessa, sillä järjestelmiin kirjautuminen ja tutustuminen, opintojaksoille ilmoittautuminen sekä muut opintoihin liittyvät asiat käydään läpi orientointipäivillä.

Huom. ennen kuin pääset käyttämään opiskelijan työpöytää, sinun tulee täyttää tietojenluovutuslupalomake (e-lomake).

Kun olet täyttänyt tietojenluovutuslupalomakkeen, pääset kirjautumaan opiskelijan työpöydälle, eli MyNetiin.

Jatkossa voit hallinnoida MyNetissä kaikkia opintoihisi liittyviä asioita, kuten suunnitella opintojasi, kommunikoida opintoja ohjaavan tahon kanssa, ilmoittautua opintojaksoille, tarkastella saamiasi arvosanoja sekä tulostaa oman opintosuoritusotteen. Järjestelmä toimii myös informaatiokanavana.

Jos et saa salasanaa sisältävää tekstiviestiä, voit saada salasanan seuraavilla tavoilla:

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Opintopalvelut

Laitesuositukset ja ohjelmistoedut

Huomaathan, että sinulla on oltava oma kannettava tietokone käytettävissäsi opintojen aikana.

Voit aloittaa opintosi millä tahansa korkeintaan parin vuoden ikäisellä tietokoneella, ks. laitesuositukset.

Laitesuositukset

Edellytämme, että sinulla on oma kannettava tietokone käytettävissäsi opintojen aikana.Voit aloittaa opintosi millä tahansa korkeintaan parin vuoden ikäisellä tietokoneella. Haaga-Helian tuottamat ICT-palvelut toimitetaan opiskelijoiden omiin päätelaitteisiin lähinnä virtuaalityöpöydän (VDI)* kautta. VDI on käytettävissä myös kampusten ulkopuolella. Toimiakseen se vaatii laitteeseen vain Citrix Receiverin asennuksen (receiver.citrix.com). Osaa palveluista käytetään selaimella. Näin ollen mitään tarkkoja laitevaatimuksia ei ole.

Jos olet hankkimassa uutta laitetta, niin kannattaa hankkia sellainen, jolla on miellyttävä työskennellä (kunnon näppäimistö ja näyttö, muistia ainakin 4 GB, kunnollinen akku). Käyttöjärjestelmä voi olla mikä tahansa, mutta suositeltavin on Windows 10 (ei Win RT). MacOS X 10.7 tai uudempi tai xUbuntu Linux 16. LTS sopivat myös, mutta näihin ei voida tarjota tukea.

Tietojenkäsittelyn opiskelijoiden laitesuositukset

Tietojenkäsittelyn opetus tapahtuu pääsääntöisesti käyttäen korkeakoulumme laiteluokkia, mutta jatkossa opinnoissa on syytä varautua käyttämään enenevässä määrin omia laitteita. Jos olet hankkimassa uutta laitetta, suosittelemme että hankit sellaisen laitteen, jolla on miellyttävä työskennellä (kunnon näppäimistö, riittävän iso näyttö mm. ohjelmistokehityksen tarpeisiin ja ainakin 8 GB keskusmuisti ja riittävän tehokas prosessori). Käyttöjärjestelmä voi periaatteessa olla mikä tahansa, mutta suosittelemme kuitenkin hankkimaan Windows 10 käyttöjärjestelmällä olevan päätelaitteen. Ennen opintoja teknisesti orientoituneelle myös Linux (xUbuntu Linux 16.04 LTS) ja Mac voivat tulla kyseeseen, mutta näiden käyttö opetustilanteessa vaatii opiskelijalta olemassa olevaa it-osaamista.

Liiketoiminnan palveluratkaisujen ja kielten opiskelijoiden laitesuositukset

Tarvitset, paitsi Windows-koneen, myös kuulokkeet ja kameran koneeseen.

Omien laitteiden käytön tuesta

Haaga-Helian tietohallintopalvelut ei asenna opiskelijoiden laitteisiin mitään, eikä voi antaa merkittävästi tukea Applen laitteiden käytössä. Ongelmissa pyritään kuitenkin auttamaan mahdollisuuksien mukaan. Lisätiedot: puh. 080097750, helpdesk@haaga-helia.fi.

Opiskelijoille tarjottavat ohjelmistot

Haaga-Helian opiskelijat voivat hankkia joitakin ohjelmistoja edullisesti. Yleensä nämä edut vaativat voimassaolevan Haaga-Helian käyttäjätunnuksen. Tarkempia ohjeita löydät opiskelijoiden extranetistä (Mynetistä), kun olet saanut Haaga-Helian käyttäjätunnuksesi opintojen alettua.