Tuloksellisen B2B-myyntityön perusteet

Kuvituskuva Opiskelijat SalesLabissa

Tuloksellisen B2B-myyntityön perusteet -kurssin tavoitteena on luoda edellytykset B2B-myynnin osaamisen kehittämiselle. Kurssi tarjoaa valmiiksi kalibroidun linssin B2B-myynnin maailmaan sekä eväät omien B2B-myyntitaitojen kehittämiseen ja hiomiseen. Kurssin aikana tutkiskellaan B2B-myynnin erityispiirteitä, pohditaan B2B-myynnin prosessia kokonaisvaltaisesti, analysoidaan tuloksellisen henkilökohtaisen B2B-myyntityön osa-alueita sekä tutustutaan ja testataan B2B-myynnin työkaluja.

Koulutuksen sisältö

  • B2B-myynnin erityispiirteet
  • B2B-myynnin anatomia ostoprosessista myyntiprosessiin
  • B2B-myyjä ja henkilökohtaisen myyntityön taidot

    Koulutuskertoja on kaksi. Ensimmäisen kerran jälkeen tehdään etätehtäviä, jotka valmistavat kurssilaisia toiseen kertaan. Toiseen kurssikertaan kuuluu B2B-myynnin virtuaalinen roolipeliharjoitus.

Kouluttaja

Anu Nieminen, KTM / MIM / FM, myynnin lehtori. Anu on B2B-liiketoiminnan asiantuntija, jolla on vuosien kokemus B2B-myynnistä ja myynnin johtamisesta. Anu on rakentanut uraansa B2B-sektorilla New Yorkissa alansa johtavassa Fortune 500 -tason finanssidataan ja -softaan keskittyvässä yrityksessä. Anulla on vankka kokemus ratkaisumyynnistä ja myynnin johtamisesta, myyntistrategioiden kehittämisestä ja kumppanuusliiketoiminnasta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Lisätietoa koulutuksesta

Kenelle

Koulutus sopii B2B-myynnistä ja myynnin maailmasta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää omia B2B-myynnin taitojaan, sekä omaan B2B-myyntityöhön lisävirtaa etsiville myyjille.

Aika ja paikka

Koulutus toteutetaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

 

Ota yhteyttä
Anne
Bondarèw
Asiakkuuspäällikkö
+358 294471278
Anne.Bondarew@haaga-helia.fi