Tietojenkäsittelyn koulutus, tradenomi (AMK)

Tietojenkäsittelytieteiden opetus Haaga-Heliassa

Tietojenkäsittelyn koulutuksessa saat vankan IT- ja liiketoimintaosaamisen yhdistävän ammattitaidon.

IT-alan tradenomikoulutus sopii monenlaisille opiskelijoille. Työelämässä kaivataan niin tietokoneisiin ja koodaukseen keskittyviä ammattilaisia, luovia tekijöitä kuin ihmisten tarpeista ja liiketoiminnasta kiinnostuneita monialaisia osaajia.

Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi liiketoiminnan kehittämisessä, digitaalisten palveluiden kehittäjänä, ohjelmistotuotteiden ja tietojärjestelmien suunnittelijana, tietohallinnossa tai erilaisissa asiantuntija- ja projektipäällikkötehtävissä. Työmahdollisuuksia on sekä IT-alalla että muilla toimialoilla. Monet ryhtyvät myös yrittäjiksi. Meiltä valmistuneet ovat perinteisesti työllistyneet hyvin ja monet tekevät alan töitä jo opintojen aikana.

Monipuoliset työmahdollisuudet kansainvälisellä ja nopeasti kehittyvällä alalla

Haaga-Heliassa sinulla on mahdollisuus keskittyä vahvuuksiisi tai kehittää itseäsi monialaisesti. Tradenomikoulutus tarjoaa opiskelijoille vankan IT-ammattilaisen osaamispohjan lisäksi neljä profiilia:

  • Digitaaliset palvelut: opintojen jälkeen osaat toimia monikanavaisten digitaalisten palveluiden liiketoimintalähtöisenä kehittäjänä.
  • Ohjelmistotuotanto: opinnoissa korostuvat ohjelmistokehittämisen menetelmät, prosessit sekä työkalut ja erityistä huomiota kiinnitetään myös ohjelmistotuotantoon liiketoimintana. 
  • ICT-infrastruktuurit: opinnoissa korostuvat erityisesti palvelinratkaisut, käyttöjärjestelmät, tietoverkot ja tietoturva sekä yksittäisen palvelun että organisaation näkökulmasta.
  • ICT ja liiketoiminta: valmistu ICT-ratkaisuja hyödyntäväksi liiketoiminnan kehittäjäksi sekä tietohallinnon asiantuntijaksi.

Oman kiinnostuksesi mukaan voit myös yhdistellä opintoja useasta profiilista. Voit valita opintoihisi myös yrittäjyysopintoja, ja autamme sinua tarvittaessa oman yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa.

Haaga-Heliassa opiskellaan lähellä työelämää. Projektit toteutetaan yhteistyöyritysten kanssa, ja työharjoitteluun on tarjolla useita vaihtoehtoja. Tutustu myös englanninkieliseen IT-alan tradenomikoulutukseen.

Hakeminen

Kevään 2021 yhteishaku

  • Hakuaika: 17. – 31.3.2021 klo 15.00.
  • AMK-valintakoe: AMK-valintakoe pidetään 31.5.-9.6.2021 välisenä aikana. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.
  • Koulutus alkaa elokuussa 2021
  • Valintaperusteet on julkaistu opintopolussa.
Tradenomi AMK

Laajuus: 210 op

Koulutusohjelma: Tietojenkäsittelyn koulutus

Kampus: Pasila

Opiskelu: Päivä- ja monimuotototeutus

Valmistuneiden nimikkeitä: järjestelmäpäällikkö, projektipäällikkö (tietotekniikka), tietohallintopäällikkö, tietotekniikka-arkkitehti, tietoturvapäällikkö, Web Designer, käyttöliittymäsuunnittelija, ohjelmistosuunnittelija

Ota yhteyttä
Hakijapalvelut
+358 400 230 409
hakijapalvelut@haaga-helia.fi

Opiskelijoiden kokemuksia

19.02.2021
Opiskelijatarina
”Silloin tuli olo, että pitäisiköhän päivittää osaamistaan.” – Kun palaverissa osa jutuist...
10.11.2020
Opiskelijatarina
Tietojenkäsittelyllä tulevaisuuden taitajaksi

 

Lisää alan koulutuksia

Tietojenkäsittely, avoin amk
Degree Programme in Business Information Technology, BBA
Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, tradenomi YAMK