Tervetuloa Vierumäelle Master-opiskelijaksi!

Kuvituskuva vierumäki

Lead paragraph

Tervetuloa opiskelijaksi liikunta-alan Master-tutkintoon! Opiskelu on vuorovaikutteista, joten pyri olemaan avoin, innovatiivinen, rohkea tarttumaan uuteen ja myös jakamaan osaamistasi niin lähijaksoilla kuin etäopiskellessasi. Toivottavasti voit irrottautua lähipäivien ajaksi arjen kiireistä. Opintojesi aikana sinulla on hyvä mahdollisuus kehittää liikunta- ja urheilusektoria ja syventää osaamistasi.

Käytännön asiat

Tältä sivulta löydät tietoa opintojesi aloittamiseksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Liikunta-alan Master-tutkinnossa. Koulutusryhmäsi lyhenne on LIAM22 ja se koostuu kolmen eri suuntautumisen opiskelijoista (kunto- ja terveysliikunta, liikuntajohtaminen ja valmennus). Opintojen laajuus on 90 opintopistettä ja opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena 1,5 vuoden aikana.

Tutustuthan huolellisesti niin tämän sivun aineistoon kuin uusien opiskelijoiden yhteisiin materiaaleihin täältä. Kaikille yhteisistä materiaaleista löydät tarkemmat tiedot esimerkiksi opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyvistä yksityiskohdista sekä lukuvuosi-ilmoittautumisesta.

Otathan opiskelupaikkasi vastaan ja ilmoittaudut lukuvuodelle Oma Opintopolku -palvelussa. Opiskelijaksi hyväksytyt lataavat Opintopolkuun hakukelpoisuuteen vaadittavat todistuskopiot (esim. työtodistukset).  Alkuperäisiä todistuksia ei tarvitse tarkistuttaa kampuksella. Ammattikorkeakoulu voi tarkistaa työkokemuksen tarvittaessa suoraan työnantajalta. Alkuperäiset todistukset tulee näyttää opintopalveluissa vain, jos otamme sinuun erikseen yhteyttä. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut opiskelijavalinnan perusteena olevien tietojen oikeellisuuden. Lisätietoja täältä.

Kesätehtävä

1. Valmennuksen suuntautuminen

Valmennuksen suuntautumisopinnot käynnistyvät vauhdilla heti syksyllä. Orientoituaksesi 1. lähijaksoon toivomme sinun lukevan toisen alla olevista kirjoista. Kaksi hyvin erilaista urheilijan tarinaa urastaan ja suhteestaan valmentajaan ja urheiluun. Näiden tarinoiden saattelemana käynnistelemme keskusteluja urheilijakeskeisestä valmennuksesta sekä vuorovaikutuksesta.

JOKO
Kareem Abdull-Jabbar: Coach Wooden and ME, Our 50-year Friendship On and Off the court.
TAI
Andre Agassi: Open:An autobiography (löytyy myös suomennettu versio nimellä Andre Agassi)

2. Liikuntajohtamisen suuntautuminen

Kuten jo valintakokeen ryhmähaastatteluissa oli puhetta, opinnot alkavat kesätehtävällä. Tutustu oheiseen kirjaan ja lukiessasi pohdi omia kokemuksiasi työelämästä ja peilaa tekstiä liikunta-alalle, mieti
- johtajan itsetuntemukseen
- johtajan käyttäytymiseen  
- johtamisen käytännön toteutukseen sekä
- muutosjohtamiseen liittyviä haasteita ja onnistumisia. 

Tehtävä puretaan keskustellen lähijaksolla.

Timo Kultanen: Esimies ongelmien aiheuttaja ja ratkaisija. Ajattele mitä ajattelet.
Kauppakamari 2016
ISBN 978-952-246-420-0 tai ISBN 978-952-246-421-7 e-kirja

HUOM!
Liikuntajohtamisen suuntautumisen 1. lähijaksolla alkavalla talouskurssilla laskelmat tehdään Excelillä. Jos taulukkolaskentaohjelma ei ole hyvin hallussa, kannattaa kerrata Excelin käyttöä esim. seuraavan aineiston avulla.  

3. Kunto- ja terveysliikunnan suuntautuminen

Suuntautumisessa ei ole erillistä kesätehtävää, saatte elokuun puolivälin jälkeen valmistautumisohjeet 1. lähijaksolle.

Opintojen aloittaminen ja lähijaksojen aikataulut

Lähijaksoja on yhteensä 7, joista kukin on kolmipäiväinen. Kahdeksas jakso on opinnäytetyöseminaari.

Ensimmäinen lähijakso Vierumäellä alkaa keskiviikkona 7.9.2022 ja päättyy perjantaina 9.9.2022. Saat sen tarkemman ohjelman sähköpostitse viimeistään kaksi viikkoa ennen jakson alkua. Lähijaksot toteutetaan pääosin Haaga-Helian Vierumäen kampuksella Suomen Urheiluopiston tiloissa, tosin 1 tai 2 lähijaksoa saatetaan opettaa Helsingissä.

Haaga-Heliassa on siirrytty uusien opiskelijoiden osalta sähköiseen tunnistautumiseen. Jos sinulla on suomalainen henkilötunnus, saat ohjeet tunnistautumiseen viikkoa ennen opiskeluoikeuden alkua ja voit tehdä tunnistautumisen heti viestin saatuasi. Tunnistautumisen jälkeen saat opiskelijatunnuksen ja salasanan Haaga-Helian järjestelmiin sähköpostilla ja tekstiviestinä aiemmin antamaasi sähköpostiosoitteeseen ja puhelinnumeroon. Lisätietoja löydät täältä.

Ensimmäisellä lähijaksolla saat Kelan-ateriatukikortin sekä muita hyödyllisiä opiskeluun liittyviä käytännön tietoja.

Lähijaksojen  alustava aikataulu:

 1. Vko 36 ke 7.9  - pe 9.9.2022  
 2. Vko 41 ma 10.10 - ke 12.10 2022
 3. Vko 46 ma 14.11- ke 16.11.2022  
 4. Vko 3 ke 18.1 -  pe 20.1.2023 
 5. Vko 11 ma 13.3 -  ke 15.3.2023
 6. Vko 19 ma  8.5 -  ke  10.5.2023
 7. Vko 37 ma 11.9 - ke 13.9.2023
 8. opinnäytetyöseminaari loppuvuodesta 2023 tai keväällä 2024 riippuen opinnäytetyösi valmistumisaikataulusta.

Tarkempi lähijakson ohjelma lähetetään elokuun puolivälin jälkeen sähköpostitse.

Opiskelijalla on oltava oma tietokone käytettävissään opintojen aikana heti ensimmäisestä opetusviikosta lähtien.

Majoitus ja ruokailu lähijaksoilla Vierumäellä

Lähijaksojen aikana on mahdollista majoittua Suomen Urheiluopiston alueella. Majoitusvaraukset osoitteeseen opiskelijavaraukset@vierumaki.fi.

Suomen Urheiluopistolla sijaitsee useampi ravintola. Kelan ateriatuetun lounaan saat kuitenkin vain Kaskelan opiskelijaravintolasta näyttämällä ateriatukikorttia taikka virallista opiskelijakorttia.

Lisätietoja:

Opintoihin liittyvissä käytännön asioissa voit olla yhteydessä Vierumäen opintopalvelut, opintopalvelut.vierumaki@haaga-helia.fi, 0400 230 407  / opintoneuvoja Riikka Rinne riikka.rinne@haaga-helia.fi, 029 4471 549.

Opetukseen liittyvissä asioissa yhteyshenkilöt ovat seuraavat:

 • Kunto- ja terveysliikunnan suuntautuminen: Paula Harmokivi-Saloranta, paula.harmokivi-saloranta(at)haaga-helia.fi
 • Valmennuksen suuntautuminen: Pekka Clewer, pekka.clewer(at)haaga-helia.fi
 • Liikuntajohtaminen: Outi Leppälä-Pekkinen, outi.leppala-pekkinen(at)haaga-helia.fi

Hyödyllisiä linkkejä