Tervetuloa Master-opiskelijaksi

Lead paragraph

Onnittelut opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut kehittämään osaamistasi Haaga-Helian Master-koulutuksiin.

Tältä sivulta löydät opintojen aloitukseen tarvittavat tiedot ja materiaalit koskien Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Master-koulutuksia:

 • Liiketoiminnan teknologiat (Pasila)
 • Liiketoiminnan uudistaminen ja johtaminen (Pasila ja Porvoo) sekä
 • Palveluliiketoiminnan johtaminen ja kehittäminen (Haaga/Pasila)
 • HUOM! Strategiatyö organisaatioissa -koulutuksen materiaalit löydät täältä.

Tutustu huolellisesti tämän sivun materiaaleihin, joista löydät tarkemmat tiedot esimerkiksi opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyvistä yksityiskohdista, lukuvuodelle ilmoittautumisesta sekä todistuskopioiden toimituksesta.

Muista varmistaa opiskelupaikan seuraavasti:

 • Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä tai poissa olevaksi ensisijaisesti sähköisesti Oma Opintopolku -palvelussa 16.7.2021 klo 15.00 mennessä.
 • Tallenna vaadittavat kopiot koulu- ja työtodistuksista hakemuksellesi Oma Opintopolku -palvelussa myös 16.7.2021 klo 15.00 mennessä.
 • Alkuperäisiä todistuksia ei tarvitse tarkistuttaa kampuksella. Ammattikorkeakoulu voi tarkistaa työkokemuksen suoraan työnantajalta. Alkuperäiset todistukset tulee näyttää hakijapalveluissa vain, jos otamme sinuun erikseen yhteyttä. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut opiskelijavalinnan perusteena olevien tietojen oikeellisuuden.
 • Uudet opiskelijat tunnistautuvat sähköisesti. Lue ohjeet tunnistautumiseen täältä.

Huom! Opiskelijalla edellytetään olevan oma tietokone käytettävissään opintojen aikana heti ensimmäisestä opetusviikosta lähtien.

Koulutuksen rakenne, opetuskieli ja opintojen suunnittelu

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavien opintojen laajuus on 90 opintopistettä ja tavoiteaika tutkinnon suorittamiselle on 1,5 vuotta. Tutkintoon sisältyy 20 opintopistettä yhteisiä opintoja, 20 opintopistettä suuntautumisopintoja, 30 opintopisteen opinnäytetyö sekä 20 opintopistettä vapaavalintaisia opintoja. Tutkinnon ainoa pakollinen opintojakso on Tutkimuksellinen kehittäminen.

Tutustu oman koulutuksesi opintorakenteeseen, suuntautumisvaihtoehtoihin ja opintojaksokuvauksiin alla olevien linkkien kautta. Huomio, että vapaavalintaisiin opintoihin voi sisältyä opintoja kaikista suuntautumisista.

Opetuskieli

Master-tutkintojen opetuskielet ovat suomi ja englanti. Tutkinnon suorittaminen edellyttää hyvää suomen kielen taitoa sekä vähintään kohtalaista englanninkielen luetun ymmärtämistä. Opinnäytetyön voi laatia suomenkielen lisäksi myös englanninkielellä, jos se on tarkoituksenmukaista kohdeorganisaation näkökulmasta. Yhteisten opintojen opetuskieli on suomi, mutta opintojaksoissa hyödynnetään usein myös englanninkielistä aineistoa. Suuntautumisten opintojaksoja on suuntautumisesta riippuen tarjolla sekä suomen- että englanninkielisiä tai vain englanninkielisiä opintojaksoja. Suomenkielisessä tutkinnossa suomenkielisiä opintoja tulee olla vähintään 20 opintopistettä ja suosittelemme vahvasti suorittamaan ainakin yhden opintojakson englanniksi. Opinnäytetyön voi halutessaan tehdä englanninkielisenä, kunhan englanninkielisten opintosuoritusten kokonaismäärä ei ylitä 70 opintopistettä.

Opintojen suunnittelu

Voit itse valita, missä järjestyksessä suoritat opintojaksoja.  Suosittelemme aloittamaan opinnot valitsemalla syksylle yhteisiä opintoja ja lisäksi oman suuntautumisen opintoja. Useimmat opiskelijat suorittavat 3-5 opintojaksoa syyslukukauden aikana riippuen opintoihin käytettävissä olevasta ajasta. Huomioi, että viiden opintopisteen opintojakso tarkoittaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä sisältäen opetustunnit. Oppimistehtävissä on mahdollista hyödyntää omaa työtä ja sen kehittämistä. Pakollinen Tutkimuksellinen kehittäminen -opintojakso tulee suorittaa ensimmäisen lukuvuoden aikana, kun sinulla on alustava aihe opinnäytetyölle. Mikäli kirjoitat opinnäytetyön englanniksi, suosittelemme, että suoritat pakollisen opintojakson englanninkielisenä Applied Design Research.

Tutustu opetussuunnitelmaan ja tee oma henkilökohtainen opintosuunnitelmasi (HOPS) ensi syksyn opinnoista alla olevan lukujärjestyksen avulla. Tarjontaa on runsaasti, mutta jotkut opintojaksot voivat osoittautua todella suosituksi ja kaikki ilmoittautuneet opiskelijat eivät mahdu mukaan. Varaudu tähän valitsemalla muutama ylimääräinen opintojakso varalle, ehdit ilmoittautua näille opintojen alettua.

 

Varaa kalenteriisi myös suuntautumisen illat, jotka tukevat ammatillista kehittymistäsi sekä opinnäytetyön aiheen suunnittelua ja rakentumista. Syksyn aikana sinun odotetaan osallistuvan vähintään yhteen illoista, mutta kaikkiin saa osallistua. Lähtökohtaisesti illat pidetään verkossa. 

 • To 2.9. klo 17.40-20.30 suomeksi
 • Tue 5.10. from 17.40 to 20.30 in English
 • Ti 2.11. klo 17.40-20.30 suomeksi
 • Porvoon suuntautumisten illat ke 15.9. ja to 4.11. klo 17.15.-20.15 

Opintojen aloitus

Ennen orientointia

Pääset aloittamaan orientoitumisen opiskeluun jo ennen orientointi-iltoja rauhassa kotoa käsin. Elokuussa viikolla 32 saat sähköpostitse kutsun Master-opiskelijoiden perehdytysmateriaaleihin. Jos et ole saanut sähköpostia tai Haaga-Helian tunnukset eivät toimi perjantaihin 13.8. mennessä, ota yhteyttä: opintopalvelut.pasila(at)haaga-helia.fi. Orientointimateriaalien avulla voit tutustua koulutuksen rakenteeseen ja henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) tekoon. Saat myös ohjeet Haaga-Helian järjestelmiin kirjautumisesta sekä syksyn opintojaksoille ilmoittautumisesta. Orientointimateriaaleissa esitellään myös suuntautumisopinnot, koska teet alustavan valinnan suuntautumisesta ennen orientointia.

Haaga-Helian opiskelijatunnukset saatuasi: 

 • Kirjaudu koulun sähköpostiin ja tee tarvittaessa edelleenlähetys koulun sähköpostista omaan sähköpostiisi.
 • Kirjaudu MyNetiin (opiskelijan virtuaalinen työpöytä) ja tutustu Master-sivujen sisältöön.
 • Kirjaudu Moodleen.
 • Lataa ja kirjaudu Zoom- ja Teams -verkkokokousohjelmiin 
 • Ilmoittaudu syksyn opintojaksoille ja varaa suuntautumisen illat kalenteriisi (ilmoittautumisia voi täydentää myöhemmin tarvittaessa, joten ilmoittaudu vain opintojaksoille, joille aiot osallistua)
 • Tee alustava valinta suuntautumisesta ja ilmoita valintasi tämän linkin kautta viimeistään tiistain 17.8.2021 aikana

Opintojen suunnitteluun ja teknisiin asioihin on saatavilla tukea elokuun alussa verkko-ohjauksen muodossa, tarkemmat tiedot elokuun toisella viikolla saapuvassa viestissä.

Orientointi-illat

Orientointi opiskeluun ja opintoihin järjestetään kahtena arki-iltana ennen varsinaisen lukuvuoden alkua. Ensimmäinen ilta tiistaina 17.8. on kaikille uusille Master-opiskelijoille yhteinen ja jälkimmäinen ilta to 19.8. pidetään suuntautumisten ryhmissä. Osallistuminen molempiin iltoihin on pakollista. Mikäli kuitenkin olet estynyt osallistumasta, lähetä viesti osoitteeseen master(at)haaga-helia.fi.

Tiistaina 17.8. klo 17.00-19.00 orientointi järjestetään verkkotapaamisena, johon saat linkin 13.8. sähköpostitse. Tapaamista varten tarvitset ainoastaan toimivan verkkoyhteyden ja laitteen, jolla liityt tapaamiseen (puhelin, tabletti tai tietokone). Illan aikana saat tietoa opintojen suunnittelusta ja käytännöistä, kuulet erilaisista opiskelukokemuksista sekä tutustut Haaga-Helian Master-tiimiin.

Keskiviikkona 18.8. klo 17.00-19.00 pidetään Porvoon opiskelijoiden yhteinen orientaatio ja tapaaminen järjestetään verkossa.

Torstaina 19.8. klo 17.00-19.00 suuntautumisten orientointi järjestetään Pasilan kampuksella tai verkkotapaamisena. Illan aikana saat lisätietoa valitsemastasi suuntautumisesta sekä tapaat muita suuntautumisen opiskelijoita. Tapaaminen valmistaa sinua suuntautumisen opintoihin sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua opiskelijakollegoihin, joilla on samoja ammatillisia tavoitteita kanssasi.  

Opintojen suunnitteluun ja teknisiin asioihin on saatavilla tukea myös orientointiviikon aikana, josta kerromme vielä tarkemmin elokuun toisella viikolla saapuvassa viestissä. Yksityiskohtaiset tiedot ja ohjeet orientointi-iltoihin lähetetään sinulle koulun sähköpostiin viimeistään perjantaina 13.8. Muista siis käydä kirjautumassa sähköpostiisi ja tarvittaessa uudelleenohjaa postit sellaiseen osoitteeseen, jota aktiivisesti seuraat.