Tekoäly- ja dataregulaatio käytännössä – mitä yritysten pitää huomioida? -webinaari 2.12.2021

Kuvituskuva

Miten tekoäly- ja dataregulaatiot vaikuttavat tekoälyratkaisuja kehittävien yritysten toimintaan käytännössä? Minkälaisissa tapauksissa tulee olla erityisen tarkkana?

AI-TIE-hankkeen ja MyData Global ry:n yhteisessä Tekoäly- ja dataregulaatio käytännössä - mitä yritysten pitää huomioida? -webinaarissa 2.12.2021 kuullaan aihetta koskevaa uusinta sisältöä. Tilaisuuden puhujina ovat Sami Laine Siili Solutions Oyj ja Kristine Alanko Työ- ja elinkeinoministeriön Tekoäly 4.0 -ohjelmasta. 

Sami Laine puhuu siitä, miten tekoälyratkaisujen kehittämisessä ja niihin liittyvän datan hyödyntämisessä piilee haasteita, jotka eivät ole aina ilmeisiä. Mitä nämä ovat ja miten yritykset voivat taklata haasteita ratkaisujen kehittämisessä?  

Kristine Alanko avaa tapahtumassa yrityksiin vaikuttavaa tekoälyregulaatiota. Tekoälyn kehittämisessä tulee huomioida myös Euroopan komission kehitteillä oleva tekoälyasetus, jolla on suoria vaikutuksia yritysten toimintaan. Asetus pyrkii siihen, että yksilöiden ja yritysten turvallisuus sekä perusoikeuksien toteutuminen voidaan varmistaa. Mistä tekoälyasetusehdotuksessa on oikein kyse? Minkälaisissa tapauksissa tulee olla erityisen tarkkana?  


Aika:      2.12.2021 klo 9:00–10:30  
Paikka:  Zoom 
Puhujat: Sami Laine ja Kristine Alanko

Sami Laine (Competence Lead, Siili Solutions Oyj)

Sami Laine työskentelee Siili Solutions Oyj:ssä tiedonhallinnan konsulttina sekä organisaation tiedonhallintaa koskevan osaamisen kehittämisen parissa. Osana työtään Sami osallistuu Business Finlandin rahoittamaan Artificial Intelligence Governance and Auditing (AIGA) -tutkimushankkeeseen, joka pyrkii kehittämään hallintamalleja tekoälyn tuottamien päätösten luotettavuuden, läpinäkyvyyden ja ymmärrettävyyden vahvistamieen. Vapaa-ajallaan Sami toimii tiedonhallintaa ja informaatiota organisaatioiden kehittämisessä edistävän DAMA Finland ry:n puheenjohtajana ja on ollut puhujana MyData-konferenssissa. 

Kristine Alanko (Suunnittelija ja Tekoäly 4.0 -ohjelman koordinaattori, Työ- ja elinkeinoministeriö)

Kristine Alanko toimii TEM:issä Tekoäly 4.0 -ohjelman koordinaattorina, jonka puitteissa hän seuraa Euroopan komission tekoälyasetuksen kehittämistä sekä edistää sitä koskevaa varautumista suomalaisissa yrityksissä.  

Webinaari on osallistujalle täysin maksuton ja siitä tehdään tallenne.

Webinaarin järjestää AI-TIE - Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä PK-yrityksille -hanke. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.