Olet täällä

Sports & Study

Sports & Study

Sports & Study –konsepti sisältää Haaga-Helian opintomahdollisuuksia liikuntaan, hyvinvointiin, urheiluun ja valmennukseen liittyen.

Haaga-Heliassa on joustavia vaihtoehtoja yhdistää korkeakouluopiskelu ja tavoitteellinen urheilu. Tarjontaa löytyy tutkinto-opinnoista erilaisiin urheilijoille räätälöityihin opintopolkuihin sekä erikoistumisopintoihin.

Liikunta-alasta ammatti

Haaga-Helian Vierumäen kampuksella on kattava tarjonta tutkinto-opintoja liikuntaan, hyvinvointiin ja valmennukseen liittyen.

Lisäksi Haaga-Heliassa on urheiluun liittyviä opintojaksoja tarjolla kaikille tutkinto-opiskelijalle:

Yhdistä opiskelu ja urheilu

Urheilijan opintopolku

Urheilijan opintopolku mahdollistaa tavoitteellisille kilpaurheilijoille, valmentajille ja erotuomareille opiskelun jo aktiiviuran aikana​. Opinnot vastaavat opiskelua avoimessa ammattikorkeakoulussa​ ja mahdollistavat myöhemmän tutkintokoulutuksen. 

Koulutus alkaa syksyllä 2019. Hakuaika on 15.5. – 31.8.2019.

Ammattijääkiekkoilijoille suunnattu Kiekkoilijan opintopolku on toteutettu vuosina 2015-2019. Urheilijan opintopolku korvaa kiekkoilijan opintopolun.

Urheilija yrittäjänä

Avoimessa ammattikorkeakoulussa on tarjolla Urheilija Yrittäjänä -opintoväylä, jossa avoimen ammattikorkeakoulun yksilöllisen opintosuunnitelman lisäksi opiskelijoille on tarjolla yrittäjyyssparrausta ja oma opintomentori.

Erikoistumisopinnot urheilutoimittajaksi

Urheilujournalismin erikoistumiskoulutus (30op) antaa valmiudet monimediaiseen työskentelyyn urheilujournalistina, alan viestintätehtävissä sekä seura- ja järjestötoiminnassa.  

Avoin ammattikorkeakoulu

Haaga-Helian Avoin ammattikorkeakoulu on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakouluopintoja eri aloilta ilman valintakoetta tai pohjakoulutusvaatimuksia. Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden tähdätä myös tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylähaun kautta.

Avoimen ammattikorkeakoulun kaikille avoimessa tarjonnassa on muun muassa Psyykkisen valmennuksen opintokokonaisuus (20 op). Opinnot ajoittuvat lukuvuodelle 2019 – 2020. Opintokokonaisuus sisältää seuraavat opintojaksot:

  1. Urheilijakeskeinen valmennus (5op)
  2. Psyykkiset taidot (5op)
  3. Ryhmäilmiöt (4op)
  4. Taitoharjoittelu (4op)
  5. Lasten ja nuorten valmentamisen erityispiirteet (2op)

Urheilija, hae urheiluakatemian jäseneksi

Eri koulutusaloilla tutkinto-opiskelijoina olevat urheilijat voivat hakea paikallisen urheiluakatemian jäseneksi. Urheiluakatemia mahdollistaa heille opiskelijana muun muassa tehostetun ohjaustuen, mahdollisuudet hyödyntää harjoitteluympäristöä ja yhteistyöverkoston palveluja erikoishinnoin tai kuluitta.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia on Urhea